Nogometno središte Vrbovec nastavlja uspješan rad

0
Komunalac add

Skupština Nogometnog središta Vrbovec održana je u prostorijama Gradskog stadiona u Vrbovcu na kojem su bili nazočni predstavnici: Bana Jelačića, Brcka, Dubrave, Croatije, Farkaša, Gaja, Graničara, Lonje, Ostrne, Slobode, Vrbovca i Zvekovca. Izostali su predstavnici Mladosti i Lonje. Od gostiju bili su nazočni: izaslanik Nogometnog saveza Zagrebačke županije i predsjednik Nogometnog središta Velika Gorica Željko Mihalj, tajnik NS Zagrebačke županije Ivan Mihalj, povjerenik za natjecanja Dalibor Meić, Tomislav Višević, Mario Karapandžić, predsjednik NS Križ Dubravko Poje, tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Zdenko Brezarić, povjerenici NS Vrbovec Andrija Korenika i Milorad Krnetić, povjerenik suđenja Dejan Budić i povjerenica za medicinsko osoblje Mirela Gubijan.

Predsjednik Antonio Badrov je podnio Izvješća u radu za i 2022. i 2023. godinu. U Bedenici je 26. ožujka 2022.godine u organizaciji NS Vrbovec i NK Strmec održan 1. kup prstića NS Vrbovec. Jedna od značajnih odluka Izvršnog odbora bila je da će Središte financirati s 50 posto sredstava za jednog polaznika tečaja za trenera C iz svakog kluba s područja NS Vrbovec, nakon završetka školovanja. U Vrbovcu je održan seminar i polaganje ispita za nove suce s područja Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Preuzeli smo od NS Dugo Selo vođenje lige prstića, limača i veterana. Badrov je također istaknuo da je u Vrbovcu 10. travnja 2023.godine u zajedničkoj organizaciji NS Vrbovec i NK Vrbovec održan 2. kup prstića NS Vrbovec na kojem je momčadi iz Zagrebačke županije, Koprivničko križevačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Krapinsko-zagorske županije. Pobjednici 2. kupa prstića je ekipa Slavena Belupa iz Koprivnice. Održane su četiri sjednice IO NS Vrbovec, gdje su donesene odluke o verifikacijinovih delegata, koji su svi visoko obrazovani. U Vrbovcu je održan seminar i polaganje ispita za nove suce s istočnog dijela Nogometnog saveza Zagrebačke Županije.

Nastavljeno je ligaško natjecanje u ligama prstića, limača, pionira, juniora i veterana. Trenutno je pod ingerencijom NS Vrbovec: liga veterana sa 13 ekipa,liga juniorasa 6 ekipa, liga pionira sa 8 ekipa, dvije lige limača – skupina A 11 ekipa i skupina B 7 ekipa te liga prstića sa 11 ekipa. Održan je kup NS Vrbovec za pionire i juniore i seniore, a finalisti i pobjednicinastavili su sa daljnjim natjecanjem u kupu NSZagrebačke županije. Finale kupa održano je na Gradskom stadionu u Vrbovcu za kategorije juniora iseniora, a za kategoriju pionira povodom Dana općine Bedenica naigralištu NK Strmec. Pobjednicima ligaških natjecanja mladeži i veterana osigurani su pehari, medalje i novi dresovi, a najboljim strijelcima zlatna kopačka, kao i pehare i medalje za finaliste kupa, te statue za suce, delegate i medicinsko osoblje. Nastavljeni su odlični odnosi sa okolnim Središtima i NS Zagrebačke županije. Internetsku stranicu održava nam informatički obrt DIRECT DESIGN, ista je redovito ažurirana i vrlo pregledna. Glasnik NS Vrbovec je jedan od najbolje uređenih Glasnika na području, ne samo Županije, već i šire. Trenutno je u Središtu registrirano 1637 igrača. U narednom razdoblju je cilj zadržati vođenje liga svih prije navedenih kategorija, na proljeće 2024. godine organizirati 3. kup prstića NS Vrbovec, nastaviti sufinanciranje trenera u iznosu od 50% troškova školarine. U Financijskom planu za 2024. godinu je predviđeno da prihodi iznose u iznosu od 22.562,00 eura, a u tom iznosu su planirani i rashodi.

Financijsko stanje Središta prezentirao je tajnik Marinko Kostiha, u kojem je bilo navedeno je u 2022. godini prihodovna strana iznosila u iznosu od 178.257,00 kuna, a rashodovna strana 156.188,00 kuna. NS Vrbovec je Poreznoj upravi uredno dostavljao sav platni promet i obrasce putem ovlaštenog financijskog računovodstvenog servisa Z-sport koje je bilo pravodobno objavljeno na internet stranici Središta. Dobit ćemo potpuno novi Statut koji je usklađen s novim Zakonom o sportu koji će nam biti na duže razdoblje, a ne da ga moramo mijenjati od Skupštine do Skupštine – istaknuo je Kostiha. Skupštinari su jednoglasno usvojili novi Statut i sva prezentirana izvješća.

Pozdravne govore održali su Dalibor Meić, Dubravko Poje i Željko Mihalj koji su istaknuli kako novo vodstvo NS Vrbovec u zadnjih par godina radi sjajan posao. Mihalj je također naglasio: vlastitim radom i entuzijazmom vraćate Središte na one pozicije gdje ste bili prije 15 godina u okviru NS Zagrebačke županije jer ste stavili naglasak na mlade, stabilizirali ste rad Središta i pokazali izvrsnu suradnju. Središte u slijedećoj godini slavi 50 godina osnivanja te se u povodu tog jubileja planira izdati monografija o radu. Predsjednik Rakovca je predložio da se za finale kupa NS Vrbovec igraju na dvije utakmice, a ne kao i do sada sredinom lipnja. Pri tome je naglasio da se kup igra nakon što sva natjecanja završe pa imamo problema s igračima. Predsjednik Gaja Zdravko Pankretić je naveo da je tradicija odigravanja finale kupa bila vezana za proslavu Dana grada Vrbovca. Andrija Korenika je predložio da se za iduću natjecateljsku sezonu razmisli o formiranju kadetske lige u okviru NS Vrbovec. Nakon završene Skupštine upriličen je prigodni domjenak za sve nazočne predstavnike klubova i goste.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime