Nogometni klubovi Brcko i Ostrna primljeni u NS Vrbovec

0
Komunalac add

Nogometno središta Vrbovec 15. prosinca 2022. godine održalo je izvještajnu skupštinu u prostorijama NK Rakovca na kojoj su bili nazočni predstavnici nogometnih klubova Dubrave, Croatije, Gaja, Graničara, Lonje, Mladosti, Rakovca, Slobode, Strmca, Vrbovca i Žabnice te Brcka i Ostrne. Na skupštini nisu bili predstavnici Bana Jelačića, Zvekovca i Farkaša. Od gostiju su bili prisutni: predstavnik NS Zagrebačke županije i predsjednik NS Velika Gorica Željko Mihalj, predsjednik NS Križ Dubravko Poje i Alen Maras, predsjednik Komisije nogometnih sudaca NS Zagrebačke županije Dalibor Meić i Milorad Krnetić, Tomislav Višević zadužen za poslove licenciranja te tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić.

Predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov je vodio Skupštinu na kojoj je jednoglasno usvojena izmjena i dopuna Pravilnika NS Vrbovec prema kojoj NS Vrbovec objedinjava djelovanje nogometnih klubova, strukovnih organizacija, te aktiva djece i mladeži s područja gradova Vrbovec i Dugo Selo i općina Dubrava, Rakovec, Gradec, Farkaševac, Preseka, Bedenica i Brckovljani. Tako se u Rakovcu dogodilo drugo proširenje NS Vrbovec jer su skupštinari  jednoglasno donijeli odluku da se Brcko i Ostrna (s područja općine Brckovljani i grada Dugog Sela) prime u članstvo NS Vrbovec. Prvo proširenje NS Vrbovec dogodilo se prije desetak godina kad je u NS Vrbovec primljen Strmec iz Bedenice.

Predsjednik Brcka Josip Mišo Škaro istaknuo je zahvalu za prijem u članstvo NS Vrbovec, koje su izabrali umjesto NS Velike Gorice, jer su bliže Vrbovcu, igraju zajedno s klubovima s kojima se razvija višegodišnja sportska suradnja.

Na vlastiti zahtjev Mato Jelić je razriješen dužnosti dopredsjednika te je tom prigodom naveo: – Nažalost, ne mogu više biti u Izvršnom odboru, jer su me kao direktora Komunalca svrstali u dužnosnike. Tako da mogu biti član dviju udruga, a to su Crveni križ i NK Vrbovec. Prema tome razlog moje ostavke je poštivanje zakona. Zahvaljujem se svima na suradnji, i dalje ćemo surađivati, samo na drugačiji način.

Umjesto Jelića na mjesto dopredsjednika Izvršnog odbora NS Vrbovec imenovan je Dražen Prelog, dopredsjednik Vrbovca. Dino Juričić iz Bana Jelačića Banova podnio je ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora pa je umjesto njega izabran Sandi Kovačić iz Dubrave.

U svom izvješću o radu u razdoblju od 2021. do 2022. godine predsjednik Antonio Badrov napomenuo je da je NS Vrbovec objedinjavalo djelovanje nogometnih klubova i brinulo se o razvitku i promicanju nogometa.

Najvažniji zadatak je izvršen u siječnju 2021. godine kad je plaćen dug prema Poreznoj upravi, koji je napravilo bivše rukovodstvo, a plaćen je zahvaljujući donaciji novčanih sredstava grada Vrbovca i okolnih općina. U proljeće 2021. godine osnovan je novi klub na području našeg Središta NK Farkaš iz Farkaševca koji se uključio u natjecanje 2. ŽNL Istok. Pružena im je logistička potpora od strane NS Vrbovec. Izvanredna izborna skupština NS Vrbovec održana je 11. ožujka 2021. godine gdje je izabran novi Izvršni odbor te za tajnika potvrđen Marinko Kostiha. Redovna izvještajna Skupština NS Vrbovec održana je 03. prosinca 2021. godine u Tučeniku. Donesen je novi Pravilnik NS Vrbovec gdje je najvažnija izmjena da se Skupština može održati i on line zbog novonastale epidemiološke situacije. Nakon deset godina stanke, 2021. godine je održan seminar za nove suce nakon s istočnog područja NS Zagrebačke županije, a to je ponovljeno i 2022. godine. U Bedenici je 26. ožujka 2022. godine u organizaciji NS Vrbovec i NK Strmec održan 1. kup prstića NS Vrbovec. Sudjelovalo je 15 ekipa prstića sa područja NS Vrbovec, NS Križ iNS Dugo Selo – naveo je Badrov.

Također je izvjestio kako su pobjednici skupine A i B bili prstići ekipe Vrbovec 1, a pobjednici skupina C, D i E ekipa domaćina NK Strmec. Svi sudionici kupa dobili su medalje, a tri prvoplasirane ekipe pehare i medalje, koje je osiguralo NS Vrbovec. Održana su kup natjecanje NS Vrbovec za pionire i juniore i seniore, a finalisti i pobjednici nastavili su s daljnjim natjecanjem u kupu NSZŽ. Finalne utakmice kupa odigrane su na Gradskom stadionu za sve kategorije, a Središte je osiguralo pehare i medalje za finaliste kupa te statue za suce koji su sudili finala. NK Vrbovec je sudjelovao pri organizaciji kupa NS Vrbovec.

Nastavili smo s vođenjem liga limača, pionira i juniora, a od jeseni 2022. godine smo preuzeli od NS Dugo Selo vođenje liga prstića, limača i veterana. Trenutno je pod ingerencijom NS Vrbovec su: liga veterana s 13 ekipa, liga juniora sa 7 ekipa, liga pionira sa 7 ekipa, dvije lige limača – skupina A sa 7 ekipa i skupina B s 8 momčadi te dvije lige prstića skupina 6 ekipa i skupina B 6 momčadi. Pobjednicima liga mladeži osigurani su pehari, zlatne medalje i novi dresovi, a najboljim strijelcima plakete zlatna kopačka. Trenutno je u Središtu registrirano 1617 igrača. U narednom razdoblju tj. u 2023. godini će se ponovo nakon desetak godine pokrenuti kup veterana na području NS Vrbovec – rekao je Badrov.

U financijskom izvješću za 2021. godinu istaknuto je da je Središte u proteklom periodu uspješno poslovalo sukladno pozitivnim zakonskim propisima i nikada se nije dogodilo da je ostalo bez sredstava. Prihodi u 2021. godini su iznosili 162.055,12 kuna, a rashodi su bili  171.823,98 kuna. Prenesena sredstva iz 2020. godine iznosila su 21.336,16 kuna pa je u konačnici Središte 2021. godinu završilo pozitivno s 11.567,30 kuna. U financijskom planu za 2023. godinu predviđeni su prihodi i rashodi u iznosu 170.000,00 kuna (22.562 eura). U izvješću Nadzornog odbora je konstatirano da je Središte poslovalo sukladno Zakonu o udrugama i da nisu uočene nikakve nepravilnosti. Skupštinari su sva izvješća jednoglasno usvojili.

U ime gostiju, predsjednik NS Križ Poje istaknuo je vrlo dobru suradnju između Vrbovca i Križa te iskazao želju da se još više unaprijedi u idućim godinama.

Predstavnik NS Zagrebačke županije Željko Mihalj je sve pozdravio u ime predsjednika Nenada Črnka koji se trenutno nalazi na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru. – Raduje me napredak u djelovanju NS Vrbovec koje se nakon svih prijašnjih afera iznjedrilo u jedno kvalitetno središte, koje u ovom trenutku napreduje u svim segmentima rada. Pri tome bih posebno naveo rad sudačke organizacije. Ušli ste u jednu vrlo respektabilnu fazu i možemo očekivati da ćete još više napredovati. Izborom novog rukovodstva na čelu s predsjednikom Antonijom Badrovom Središte je proradilo u interesu razvoja nogometa – rekao je.

Tajnik GZŠ Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić je napomenuo da je na djelu izvrsna suradnja između NS Vrbovec i GZŠ Vrbovec u interesu i razvoju vrbovečkog sporta te pozdravio primanje Brcka i Ostrne u članstvo NS Vrbovec. – Monografija o 50 godina Nogometnog središta Vrbovec treba biti izdana 2024. godine pa je pred nama veliki istraživački posao. Stoga u uređivački odbor treba imenovati predstavnike svih klubova i nogometnih odbora Središta, a u tom projektu je potrebno tražiti i potporu NS Zagrebačke županije – zaključio je.

Načelnica općine Rakovec Brankica Benc je zbog poslovnih obaveza ispričala svoj nedolazak, ali je poručila da je sretna što je NS Vrbovec odabralo Rakovec za održavanje godišnje skupštine na kojoj su u članstvo Središta primljeni Brcko i Ostrna. Također je izjavila da podržava rad svih sportskih udruga te da će i ubuduće davati financijsku i inu potporu u njihovom djelovanju.

Nakon održane skupštine NS Vrbovec je svim predstavnicima klubova darovao komplete nogometnih loptu. U organizaciji domaćina Rakovca svim skupštinarima i gostima je upriličen prigodni domjenak uz prigodne želje za što bolje sportske uspjehe u nadolazećoj 2023. godini.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime