Nogometni klub Vrbovec najbolja je muška sportska ekipa 2021. godine

0
Komunalac add

Najboljom muškom sportskom ekipom u 2021. godini proglašen je Nogometni klub Vrbovec.

Nakon osvojenih ukupno 5 bodova na kraju polusezone, dečki su u proljeće krenuli na sve ili ništa. Pod vodstvom Biškupa, pokazali su kako se bori za opstanak, kako se ostavlja duša na terenu i kako se spašava klub. Uspjeli su osvojiti još 31 bod u drugom dijelu sezone – navedeno je u obrazloženju priznanja.

Kapetan NK Vrbovca Mario Ćosić zahvalio se u ime svih igrača te naglasio kako je čast i ponos primiti ovakvo priznanje, pogotovo za domaće igrače. – Nažalost nismo došli u velikom broju na dodjelu jer je većina igrača na zasluženom odmoru za dobro odrađenu polusezonu, a neki su bolesni pa nisu mogli doći. Bila je to jako iscrpljujuća sezona, ali eto uspjeli smo se izvući uz našeg trenera te predsjednika i dopredsjednika, koji su živjeli svaku utakmicu s nama. Napravili smo ono što su rijetki vjerovali da možemo, ostanak u ligi. Mi smo se već okrenuli novoj sezoni u kojoj smo u prvom dijelu skupili 27 bodova i držimo 6. mjesto. Pripreme počinju za tjedan dana, imamo dobru ekipu idemo se spremit još jače i s istim žarom i borbom privući publiku te napasti mjesta koja vode u jedinstvenu ligu – zaključio je Ćosić.

Podsjetimo, NK Vrbovec je u sezoni 2020./21. odigrao 56 utakmica, malo više u prosjeku jednu utakmicu tjedno u jednoj godini. Pri tome je Vrbovec odigrao 34 prvenstvene utakmice, 4 kup utakmice NS Zagrebačke županije i 18 prijateljskih ogleda. Uprava na čelu s predsjednikom Matom Jelićem i dopredsjednikom Draženom Prelogom se nalazila pod velikim javnim pritiskom i velikim izazovom kako napraviti „nemoguće“, kada su Vrbovec već mnogi otpisali s nogometnog zemljovida 3. HNL.

Nažalost, navijači nisu mogli na Gradski stadion u proljetnom dijelu. Nogometna euforija je nakon serije pobjeda u proljetnom dijelu zahvatila Vrbovec pa je puno navijača gledalo utakmice raspoređeni uzduž ograda Gradskog stadiona i navijalo za svoj klub. Sve je to bio samo dio jedne nesvakidašnje, neponovljive i čudesne sezone u kojoj je zajedništvom igrača, trenera, Uprave, pratećih službi, navijača i mnogih drugih sačuvan trećeligaški status u Vrbovcu.

Ostanak je ostvaren u zadnjem kolu pobjedom na gostovanju protiv prvaka Jaruna i na kraju liga okončana spasonosnim 16. mjestom.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime