Nogometna škola za mlade vratare s područja Nogometnog središta Vrbovec  

0
Komunalac add

Od kada se na čelu Nogometnog središta Vrbovec nalaze predsjednik Antonio Badrov i tajnik Marinko Kostiha uspješno se razvija suradnja s NK Vrbovec. Žalosno je da se takva suradnja nije mogla uspostaviti kada je u prijašnjim godinama bio predsjednik NS Vrbovec Nikola Galešić.

U zajedničkoj suradnji NK Vrbovec i NS Vrbovec, jednom tjedno, počevši od 5. travnja 2021. godine organiziraju se treninzi vratara mlađih uzrasnih kategorija za sve nogometne klubove s područja NS Vrbovec. Treninzi su besplatni, odnosno nema nikakvih kotizacija, koje vodi nekadašnji proslavljeni vratar PIK Vrbovca i iskusni trener mladeži u NŠ Vrbovec Eduard Majer. Sve informacije o treninzima, koji će se odvijati na Gradskom stadionu Vrbovec, možete dobiti upravo od Eduarda Majera na broj mobitela 091/27 94 520.

Ova hvalevrijedna inicijativa, potekla je od voditelja Nogometne škole i sportske vrbovečke legende Željka Majcena, koji je cijeli svoj život kao igrač PIK Vrbovca i trener Vrbovca, Graničara i Rakovca posvetio razvoju i unapređenju nogometnog sporta u vrbovečkom području.

Na vrbovečkim horizontima još se nije pojavio nasljednik bivšeg vrhunskog vratara s drugoligaškim iskustvom, Filipa Jendriša. Na žalost cjelokupne vrbovečke sportske javnosti, Filip Jendriš je 30. ožujka 2019. godine doživio težu povredu na prvenstvenoj utakmici 23. kola 3. HNL zapad između Vrbovca i Dugog Sela, poslije koje je okončao svoju sportsku karijeru.

U Vrbovcu je oduvijek bilo izvrsnih i nadaleko poznatih vratara, među koje spadaju: Dragutin Koretić, Josip Jurišić, Rudolf Kolar, Nikola Tvorić, Željko Koretić, Vid Tvorić, Marijan Lončarić, Anđelko Antolić, Damir Talaja, Tihomir Kosovec, Tomislav Novak, Filip Jendriš i drugi. Upravo su vrbovečki vratari bili neizostavni stožerni temelji svih rezultatskih povijesnih uspjeha vrbovečkih klubova PIK Vrbovec i Vrbovec. Napomenimo da su za sportaše općine i grada Vrbovca u prijašnjim godinama bili proglašeni: Željko Koretić (1970.), Anđelko Antolić (1987.), Damir Talaja (1988.) i Tomislav Novak (2008.).

Projekt „Nogometna škola za mlade vratare“ treba podržati jer je to iskorak u razvoju nogometnog sporta u svim klubovima na području NS Vrbovec. Naime, bilo kakav ozbiljan nogometni projekt na području NS Vrbovec može se jedino realizirati u suradnji sa stožernim klubom Vrbovcem. Rad s vratarima je specifičan, koji zahtijeva ustrajnost, upornost i odricanje, ali trenersku specijalizaciju. Stoga nije zgorega za ponoviti, da je vrhunski vratar „pola momčadi“. Prema tome ovaj projekt može u skorašnje vrijeme iznjedriti nekog novog „Jendriša“ na ponos cijelog vrbovečkog nogometa. Međutim, da bi ovaj nogometni projekt imao pozitivne rezultate potrebno je da se u njega uključi što više nogometnih klubova s područja NS Vrbovec.

 

Zdenko Brezarić

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime