NK Vrbovec – pojačanja i početak priprema

0
Komunalac add

U zimskom razdoblju u trećeligašu Vrbovcu nisu mirovali, dapače predsjednik Mato Jelić i članovi Uprave imali su puno aktivnosti oko dovođenja kvalitetnih igračkih pojačanja, kako bi se na proljeće osigurao ostanak u 3. HNL Središte. Međutim, to nije bilo lako učiniti jer su u zimskom razdoblju igračima vezane ruke, jer je napuštanje klubova moguće samo uz blagoslov čelništva. Isto tako, planirane pripreme za proljetni sada su znatno poremećene zbog epidemioloških mjera koje je u međuvremenu donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a kojima su se zabranjene pripreme amaterskim sportskim klubovima.

Pripreme su trebale početi 11. siječnja 2021. godine i sastavljen je plan priprema s 9 prijateljskih utakmica i 35 treninga. Međutim, zbog trenutnih epidemioloških mjera to nije bilo izvedivo. Bilo je naznaka da bi se od 18. siječnja mogli omogućiti treninzi klubovima iz 3. HNL, ali do toga nije došlo. Realna situacija je da će se epidemiološke mjere popustiti od 1. veljače i onda bi startali službeno s pripremama. Ja sam u kontaktu s igračima i njima je rečeno da sami treniraju u aerobnom režimu i da rade vježbe snage. Oni bi trebali biti na 50-60 posto spremnosti kad startamo pripreme – rekao je trener Vrbovca Renato Jurčec.

Također je naglasio kako su pred njima izuzetno specifične pripreme te je apelirao na svijest igrača da se maksimalno podvrgnu sportskom načinu i režimu života, kako bi se stigli pripremiti do 27. veljače, kada bi trebao biti start proljetnog dijela prvenstva s odgođenom utakmicom iz 17. jesenskog kola na Gradskom stadionu Vrbovec protiv jesenskog prvaka zagrebačkog Jaruna.

Vjerojatno će biti otkazane prve 4 pripremne utakmice koje smo trebali prema planu priprema odigrati sredinom siječnja. To nam komplicira plan priprema jer bi sada trebali dogovoriti nove pripremne utakmice i k tome pronaći protivnika za termin 17. veljače pa bi tako odigrali 6 prijateljskih utakmica. Novi igrači koji su za sada pristupili Vrbovcu su ciljana pojačanja po pojedinim mjestima kako bi se zaoštrila konkurencija i podigla razina, a to su: stoper Martin Krizmanić (Trnje, Zagreb), zadnji vezni Dino Tomas (Zmaj, Makarska), vratar Dražen Bilić (Dugo Selo), stoper Lovro Novokmet (Sesvetski Kraljevec) i povratnik vezni igrač Filip Busija (Tehnika, Koprivnica). Na probu trebaju doći veznjak Josip Kesić Josip (Hrvatski dragovoljac, Zagreb) i povratnik Ivan Stjepanović (Rakovec). Čekamo da se pozitivno riješi i pitanje centarfora Vlatka Martinovića iz Udarnika (Kurilovec) jer su međusobno klupski dogovoreni uvjeti za njegov dolazak. Mislim da bi s tim novim igračima i uz jesenski sastav bili konkurentni i imali dobru momčad za proljeće gdje treba napraviti odličan rezultat da se dignemo za 3-4 pozicije. Ja sam optimist, mislim da je to izvedivo jer je u igri ostalo još 57 bodova – zaključio je Jurčec.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime