Noć muzeja započela likovnom radionicom za djecu

0
Komunalac add

Danas se diljem zemlje obilježava “Noć muzeja”. Pučko otvoreno učilište Vrbovec i ove se godine pridružilo manifestaciji i pripremilo je bogat program događanja. Obilježavanje je započelo u dvorcu Patačić radionicom izrade lutkica s kostimima inspiriranim obitelji Zrinski. Radionicu je vodila akademska slikarica Ivana Ožetski, a sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića Vrbovec.

Program se nastavlja u 18 sati od kada posjetitelji mogu razgledati stalni postav Muzejske zbirke POU Vrbovec u dvorcu Patačić te izložbu radova učenika SŠ Vrbovec posvećenih Ani Katarini Zrinski.

Od 20 sati održat će se interpretacija ljubavne poezije u suradnji s učenicima SŠ Vrbovec i članicama Čitateljskog kluba POU Vrbovec. U 21 sat počinje Mali noćni koncert na muzejskom klaviru. U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec u 20 sati prikazuje se film “Uboga stvorenja”.

Inače, tema devetnaeste Noći muzeja je – MUZEJI I NOVA PUBLIKA, odgovarajuća je u vremenu traženja novih generacija za inovativnim i kreativnim muzejskim sadržajima, u kojima će i sami sudjelovati i temama koje će angažirano odgovoriti na sve zahtjevnije izazove novih generacija i vremena u kojem živimo.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime