Noć muzeja u Vrbovcu

0
Komunalac add

Noć muzeja u svom će se 14. izdanju održati sutra u večernjim satima u 250 muzeja i baštinskih institucija diljem zemlje. Tema je “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost” kojoj je fokus na predstavljanju različitih muzejskih sadržaja kroz primjenu digitalnih tehnologija. Događaj svake godine privlači tisuće posjetitelja u muzeje, galerije i druge kulturne ustanove diljem Hrvatske.

Zanimljiv program nudi i Pučko otvoreno učilište Vrbovec od 18 do 23 sata. U Maloj galeriji učilišta bit će postavljena prostorna instalacija na digitalnim zaslonima umjetnice Ivane Ožetski pod nazivom “Ples sjena”. – Slikarska kontemplacija o nevidljivoj granici između postojane i virtualne stvarnosti osnovni je okvir u kojem nastaje Ples sjena. Jesmo li i mi sami samo sjene u varljivom šarenilu boja koje se pritaje čim se izvor svjetla ugasi? – pita se autorica postava.

U dvorcu Patačić moći će se razgledati stalni postav muzejske zbirke. Zbirka je otvorena  u lipnju 2012. godine u povodu Dana grada Vrbovca, a čini je: Arheološka, Etnografska, Kulturno-povijesna te Likovna zbirka. U sastavu Zbirke je i mala knjižnica zatvorenog tipa. Fundus Muzejske zbirke čini više od 700 predmeta, ulomaka, arhivske građe i knjižnog fonda, a izloženo je oko 200 predmeta. Građa je prikupljana godinama, a najveći dio predmeta su donirali naši sugrađani.

Od 21 sat u dvorani učilišta prikazuje se film “Nespojivi” američki remake popularnog francuskog filma “Nedodirljivi”, istinita priča o kvadriplegičaru milijarderu i njegovu pomoćniku i neočekivanom prijateljstvu koje se stvorilo između ova dva potpuna stranca. Ulaz na projekciju je besplatan, međutim zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, posjetitelji svoje ulaznice trebaju rezervirati u Pučkom otvorenom učilištu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime