Noć muzeja u Vrbovcu

0
Komunalac add

Ovogodišnja manifestacija Noć muzeja održat će se 28. siječnja, kada će od 18 sati do 1 sat iza ponoći vrata posjetiteljima otvoriti muzeji i galerije diljem zemlje.

Sedamnaesta po redu Noć muzeja održat će se pod temom “Muzeji – između stvarnog i digitalnog”. To znači u okolnostima u kojima su se kulturne institucije silom prilika “adaptirale” na novu stvarnost, kada se veliki dio programa odvija u kontroliranim uvjetima i okolnostima uz obvezne Covid potvrde, kada je bitno smanjen broj posjetitelja na kulturnim događajima, a grupni organizirani, turistički posjeti muzejskim izložbama, gotovo su potpuno izostali u statistikama muzejskih posjetitelja.

Noć muzeja već tradicionalno će obilježiti Pučko otvoreno učilište Vrbovec, uz stalni postav Muzejske zbirke u dvorcu Patačić. Posjetitelji će je moći razgledati od 18 sati.

Istog dana, u Maloj galeriji učilišta bit će postavljena izložba „Infrared umjetnost – umjetnost između stvarnog i digitalnog svijeta“, a istoimeno predavanje održat će se u dvorani učilišta od 18 sati. U 20 sati u dvorani će biti prikazan film Spider – Man: Put bez povratka.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime