Noć muzeja 2020. u Vrbovcu

0
Komunalac add

U petak, 31. siječnja održat će se petnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. Tema ovogodišnje manifestacije je Velike obljetnice hrvatskih muzeja. Događaj svake godine privlači tisuće posjetitelja u muzeje, galerije i druge kulturne ustanove diljem Hrvatske.

Obilježavanju Noći muzeja već tradicionalno se pridružuje Pučko otvoreno učilište Vrbovec. U Maloj galeriji u 18 sati otvara se gostujuća izložba Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba „Stoljeće ručnog sata“. Autorica izložbe je voditeljica Zbirke satova MUO Vesna Lovrić Plantić, a tematske cjeline izložbe posvećene su razvoju sata od funkcionalnog predmeta do statusnoga simbola, satovima za posebne namjene (vojnim, sportskim, pilotskim, ronilačkim), satovima za dame, digitalnom prikazivanju vremena, satovima »iza željezne zavjese«, konceptu Swatcha, dizajnerskom satu i ručnom satu kao inspiraciji.

U dvorani učilišta s početkom u 21 sat prikazat će se film „Male žene“, nova filmska adaptacija poznatog romana Louise May Alcott, nominirana u kategoriji za najbolji igrani film za ovogodišnju nagradu Oscar.

Od 19 sati u dvorcu Patačić počinje program Zvukovi prošlosti na muzejskom klaviru, s koncertom svakog punog sata. Na starom klaviru u postavu Muzejske zbirke svirat će nastavnici i učenici Glazbenog odjela II. osnovne škole Vrbovec. Za posjetitelje je otvorena i Muzejska zbirka na prvom katu dvorca Patačić. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime