Noć knjige u Vrbovcu

0
Komunalac add

Narodna knjižnica Vrbovec i Srednja škola Vrbovec pridružile su se obilježavanju manifestacije Noći knjige 2019., kojom se Hrvatska uključila u međunarodno slavlje knjige i čitanja u povodu Dana hrvatske knjige ( 22. travnja) i Svjetskog dana knjige (23. travnja). Na glavnom gradskom trgu vrbovečke gimnazijalke čitale su bajku “Regoč” Ivane Brlić Mažuranić, uz poruku da mladi premalo čitaju i da je ovo njihov pokušaj popravljanja prosjeka.

Program su otvorile flautistice Elena Čolig i Sara Kuntić. U Vrbovec je stigao i Knjigomir, zaštitni znak ovogodišnje manifestacije, junak s posebnim moćima koje mu je priskriblo upravo čitanje. Program su osmislile i pripremile Nada Poturiček, prof. Srednje škole Vrbovec i Martina Sanković, ravnateljica Narodne knjižnice Vrbovec.

Inače, u sklopu središnje manifestacije održane sinoć u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavljeni su najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj iz ožujka ove godine. Podaci pokazuju da samo 42 posto čitatelja u Hrvatskoj pročita tek jednu knjigu godišnje. To je dramatičan pad u odnosu na prošlu godinu kada je ta brojka iznosila 56 posto.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime