Noć knjige ide dalje – ove godine u virtualnom svijetu

0
Komunalac add

Povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana Hrvatske knjige, koji se obilježavaju 23. travnja, ove će se godine održati virtualna Noć knjige.

– U jeku vijesti vezanih uz širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige, u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg – poručuju organizatori ovog događaja.

Ovogodišnju devetu po redu Noć knjige obilježit će online programi kao i virtualno otvaranje na kojem će biti prezentirani rezultati novog godišnjeg istraživanja kupovnih i čitalačkih navika građana Hrvatske.

U tijeku su prijave programa, a knjižare, antikvarijati, sve vrste knjižnica, škole te različite ustanove pozvani su da iskoriste online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prijenose uživo i ostale mogućnosti s kojima raspolažu kako bi se i ove godine jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerio na knjigu. Prijave programa bit će otvorene do 23. travnja putem online prijavnice dostupne na mrežnim stranicama Noći knjige.

Inače, Noć knjige 2020. organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i Hrvatska udruga školskih knjižničara.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime