Noć knjige 2021.

0
Komunalac add

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige te u sklopu Godine čitanja danas se održava deseta Noć knjige. Tema ovogodišnjeg jubilarnog izdanja je Ljekovita moć knjige, a zaštitno lice pripovjedačica ljekovitih priča babuška Knjiguška.

Narodna knjižnica Vrbovec već tradicionalno sudjeluje u Noći knjige svojim programima.
Od prošle godine događanja su prilagodili epidemiološkoj situaciji. Ove su godine ponovno odlučili izbjeći okupljanje u zatvorenom prostoru pa će se planirana pričaonicu za djecu predškolskog uzrasta preseliti u eter Radio Vrbovca (94,5 MHz).

Pričat ćemo o Noći knjige i čitat ćemo priču „Kako je zeko zavolio knjižnicu“ autorice Ivanke Ferenčić Martinčić, spisateljice i knjižničarke koja je željela napisati priču kojom bi djeci približila knjižnicu kao mjesto u koje mogu dolaziti cijeloga života i pronaći jedan sasvim poseban svijet. Knjigu je ilustrirala talentirana ilustratorica Nikolina Dinješ – poručuju iz vrbovečke knjižnice.

Inače, Noć knjige pokrenuta je prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i poticanja razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu te je jedna od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija posvećenih knjizi s tisućama organizatora programa i stotinama tisuća sudionika diljem Hrvatske.

U programu jubilarne Noći knjige s više od 1100 različitih događanja sudjeluju knjižare, antikvarijati, knjižnice, osnovne i srednje škole, vrtići, kazališta, kulturno-informativni centri, ilustratori, pisci, prevoditelji i drugi kreativci i ustanove „prijatelji knjige“ iz 223 grada i mjesta diljem Hrvatske.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime