Noć kazališta u Vrbovcu

0
Komunalac add

Ljubitelji dasaka koje život znače u subotu, 16. studenog dolaze na svoje. Ove godine Pučko otvoreno učilište Vrbovec prvi se put pridružuje obilježavanju Noći kazališta, manifestaciji koja će se održati na 48 lokacija diljem zemlje. –Mi u učilištu i inače tijekom godine na kazališnim predstavama ugošćujemo vrtiće, škole, odraslu publiku i veseli nas ta suradnja s ljubiteljima kazališne umjetnosti. Ovoga puta odlučili smo se posebno posvetiti manifestaciji koja se obilježava 11. godinu, danu kada kazalište postaje mjestom susreta, dijaloga, druženja – ističe ravnateljica POU Vrbovec Sanja Prijatelj.

Program Pučkog otvorenog učilišta nudi dvije kazališne predstave. U dvorani učilišta u 17 sati izvodi se dječja predstava “Ljubiti samo ljubiti” Teatra Poco Loco. Predstava je inspirirana pričama i dramskim tekstovima Zvonimira Baloga („Puž na carinskom pregledu“, “Crvenšlapica”, “O bože kako sam ja blesav” itd.) o odrastanju, vjeri u sebe i samopoštovanju, hrabrosti i odlučnosti u nakani da postaneš onakav čovjek kakav želiš biti.

Od 19 sati na programu je pučka komedija “Kaj je da je” Kazališne amaterske skupine Vrbak. Tekst i režiju potpisuje Darko Vidović, kostimografiju Zdenka Bartol, a za scenografiju zaslužni su Josip Gudić i Veljko Bartol. Publika će vidjeti kako se stanovnici Bedaka Levih i Bedaka Desnih snalaze u različitim životnim situacijama i kako ih rješavaju uz pomoć narodne mudrosti i malo sreće. – Poslije predstave organizirali smo druženje s glumcima uz osvježenje i okrijepu te ćemo i na taj način obilježiti Noć kazališta – najavila je ravnateljica Sanja Prijatelj. Ulaznice na predstave u Noći kazališta se neće prodavati, već se skupljaju dobrovoljni prilozi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime