Noć kazališta u POU Vrbovec

0
Komunalac add

Povodom obilježavanja Noći kazališta, u petak, 24. studenog u POU Vrbovec održat će se predstava za djecu Orkestra Pocoloca. Teatar Poco Loco gostuje u dvorani učilišta od 17:30 sati. Šesteročlani bend predstavit će se publici kroz pjesmu “Otključ otključ” te poziva na glazbeno-scensko putovanje uz pjesme o likovima iz bajki: Crvenkapica, Vuk i tri praščića, vještica, Mala sirena, Palčica, Ružno pače, Princeza i žabac, Mačak u čizmama. Uz pjesmu, ples i interakciju, djeca upoznaju vrijednosti kao što su hrabrost, iskrenost, empatija i ludo se zabavljaju. Cijena karte je 5 eura, a mogu se nabaviti na blagajni učiliša.

Također, u petak, 24. studenog publika u učilištu moći će pogledati monodramu repera Marina Ivanovića – Stoke „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“ koju će izvesti od 20 sati. Potresna je to ispovijest, ulična hip-hop priča, puna mjuze, grafita i droge. Stoka će iznijeti iskrenu priču o svojemu bivšem ovisničkom životu.

Inače, Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Započela je kao jednodnevna manifestacija koja se od 2008. godine održava svake treće subote u studenome, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, no godinama prerasta prvotne okvire i postaje višednevna manifestacija kojoj je cilj ojačati vidljivost kazališne djelatnosti, kako profesionalne, tako i amaterske te raditi na razvoju kazališne publike svih dobnih skupina.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime