NK Vrbovec želi osnovati žensku ekipu

0
Komunalac add

U trećeligašu Vrbovcu nema mira već s novim inicijativama šire bazu sportskog djelovanja među vrbovečkom mlađom populacijom i aktivno doprinose razvoju nogometa i sportske kulture uopće. Dakako, da se takvo angažirano djelovanje i očekuje od šire vrbovečke sportske javnosti jer je NK Vrbovec lučonoša i stožerni klub s najstarijim i najbogatijim sportskim i društvenim nasljeđem.

O najnovijim klupskim inicijativama ukratko je izvijestila tajnica Irena Starešec, koja naglašava kako su zadovoljni s trenutnim brojem djece koja igraju za klub te su ponosni na djevojčice koje treniraju nogomet. – Ipak, tu nailazimo na problem, djevojčice smiju igrati s dečkima do mlađih pionira, nakon toga moraju priječi u ženski nogometni klub ili odustati od nogometa. Kako je navedeno, kod nas igra nekoliko djevojčica u najmlađim kategorijama, jako talentiranih djevojčica kojima želimo omogućiti daljnji razvoj u nogometu, kojima želimo osigurati budućnost u nogometu i pokazati im da njihov trud nije uzaludan – ističe Starešec te naglašava kako zbog toga pokreću inicijativu ženske kategorije u NK Vrbovcu. – Želimo vidjeti ima li zainteresiranih djevojčica za igranje nogometa za koje bismo organizirali treninge i prijateljske utakmice. Godišta koja pozivamo su 2010., 2009., 2008. i 2007. Ideja je prvo vidjeti odaziv na ovu ideju te pokrenuti treninge ako će biti dovoljno zainteresiranih. Dalje, kad sve to zaživi, prijavili bismo službenu žensku kategoriju kako bi se djevojčice službeno mogle natjecati – rekla je Starešec.

Za sve dodatne informacije te prijavu u žensku kategoriju zainteresirani se klubu mogu obratiti preko Facebooka ili na telefon 091/151-7536 – Željko Majcen.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime