NK Farkaš iz Farkaševca novi član 2. ŽNL Istok

0
Foto: facebook NK Farkaš
Komunalac add

Turopolje se kao prvak 2. ŽNL Istok u sezoni 2020./21. plasiralo u 1. ŽNL Istok. Iako je bilo naznaka da će se i Graničar kao drugoplasirani klub uvrstiti u natjecanje 1. ŽNL Istok, na opće razočaranje cijelog kluba i Tučenika to se nije dogodilo.

Kao novi klub u ligaškom natjecanju pojavio se Farkaš iz Farkaševca koji je osnovan početkom ove godine i koji je tako postao novi član Nogometnog središta Vrbovec. Farkaš je drugi nogometni klub koji je osnovan u sportskoj povijesti Farkaševca. Naime, prvi klub u Farkaševcu osnovan je 1958. godine pod imenom Partizan. Farkaš će svoje utakmice igrati na igralištu nekadašnjeg kluba Farkaševac. Osnivanje kluba Farkaš je sigurno obradovalo stanovnike Farkaševca, ali će sigurno razveseliti i oko 1200 stanovnika u Hrvatskoj koji se prezivaju Farkaš, koji se mogu slavodobitno ponositi da je po njihovom prezimenu nazvan jedan nogometni klub. Farkaševac se pridružio uskom krugu naselja s vrbovečkog područja koji su imali dva ili više nogometnih klubova u ligaškim natjecanjima. Iz bogate nogometne povijesti Vrbovca natjecali su se slijedeći klubovi: Zrinski, sadašnji Vrbovec, PIK Vrbovec, Petar Zrinski, Gradip i Oprema. U Rakovcu su tijekom 1970-tih i 1980-tih godina djelovala dva kluba i to Rakovec i kraće vrijeme Slaven ili popularno nazvan Renesansa.

U sezoni 2021./22. u 2. ŽNL Istok natjecati će se sljedećih 9 klubova: Brcko (Brckovljani), Croatia (Nova Kapela), Donja Zelina, Farkaš (Farkaševac), Graničar (Tučenik), Mladost (Brezine), Mladost (Obedišće), Sloboda (Gradec) i Žabnica.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime