NK Dubrava svečanom sjednicom proslavila 100 godina djelovanja

0
Komunalac add

Nogometni klub Dubrava je u restoranu Sablić u Dubravi svečanom sjednicom obilježio 100. obljetnicu postojanja i uspješnog klupskog djelovanja. Okupilo se više od 150 osoba, raznih generacija igrača i sportskih djelatnika pa do sadašnjih seniora i naraštaja mladeži. Dražen Kocijan, popularno zvan Kocka bio je voditelj svečane sjednice na kojoj su prisustvovali brojni uzvanici, od županijske i lokalne razine te iz društveno-političkog i sportskog djelovanja. Tako su između ostalog bili nazočni: predsjednik Općinskog vijeća Dubrava Darko Rajtar, predsjednik Nogometnog središta Vrbovec Antonio Badrov, tajnik Marinko Kostiha, predsjednica Croatije iz Nove Kapele Viktorija Jurić, predsjednik Rakovca Željko Radotović, članovi Izvršnog odbora Vrbovec braća Branko i Darko Jendriš, zapovjednik DVD-a Dubrava Mario Plantak te drugi gosti.

Na samom početku sjednice prikazan je dvadesetominutni film o povijesti i radu kluba u kojem su naglašeni podaci od samih početaka pa do sadašnjih dana. Klub je osnovan pod imenom Dombro 1923. godine, a u svom djelovanju nosio je i imena Mladost i Gramip, a zadnjih 30 godina nastupa pod sadašnjim imenom Dubrava. Klub se natjecao u Općinskoj nogometnoj ligi Vrbovec, pod okriljem Bjelovarskog nogometnog saveza i Zagrebačkog nogometnog saveza te od 1994. u ligama Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Dubrava je bila prvak ONL Vrbovec u sezonama 1969./70, 1978./79., 1981./82. te u 2. ŽNL Istok 2005./06., 2013./14., prvaci kupa NS Vrbovec itd. Veliku zaslugu u razvoju kluba imali su: Boško Blazin, Stjepan Bujan, Vojislav Đukić, Ivica Habuzin Gebo, Branko Leljak, Franjo i Ivan Marković, Stjepan Petrovčić, Ivan Turk i mnogi drugi.

Izaslanik župana i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović je u pozdravnom govoru čestitao klubu 100. obljetnicu. – Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije je velika obitelj od preko 20 tisuća registriranih sportaša u kojoj vi predstavljate temelj. Ovo je temelj sporta u županiji, svi vaši rezultati su ono čime se ponosimo. Želim vam da ovih 100 godina pretvorite u novih 100 godina te da proslavite naslov prvaka sezone koja je na uzmaku. Želim vam uspjeh u novoj sezoni i da se za dvije godine vidimo u rangu više. Županija će uvijek stajati iza dobrih programa i dobrih ljudi – rekao je Bregović.

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler naglasio je kako mu je drago što može prisustvovati povijesnoj proslavi. – Ovaj predivan film svjedoči o tradiciji nogometa i sporta u Dubravi. Takve dobre stvari, dobra organizacija i središte sportskog, ali društvenog života trebaju podršku. Stoga mi je drago da takva podrška dolazi s lokalne, županijske, nacionalne te europske razine. Bilo mi je drago proći pored vašeg stadiona i vidjeti nove terene koji su sufinancirani kroz europske fondove. Osvajanje naslova prvaka će biti kruna ove sezone te vam želim nove uspjehe u idućoj sezoni – poručio je.

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša rekao je kako je klub već napunio 101 godinu, ali je ovo pravi trenutak za proslavu. – Budućnost ovog kluba je zagarantirana, a to pokazuju svakodnevni treninzi svih 6 klupskih selekcija od limača, prstića, pionira, juniora, seniora pa do nas veterana. Drago mi je ovdje vidjeti puno osoba koji su utkali svoju mladost, zdravlje, vrijeme, novac i entuzijazam u razvitak kluba. Legende NK Dubrave idu u povijest. Mladi, vi ste sada na redu da stvarate klupsku povijest. Mi ćemo, dok god smo ovdje, podržavati rad ovog kluba – istaknuo je Okroša.

Na kraju se obratio predsjednik Dubrave Ante Grizelj koji je zahvalio svim uzvanicima i gostima na dolasku. – Sretan sam zbog svih uspjeha. Uz uspjehe koje Tomislav i ja imamo na općinskoj razini, uz zdravlje koje imam u svojoj obitelji, najveću sreću ove godine činit će sutrašnja utakmica. Moram spomenuti naše legendarne igrače: Ivana Leboša, Gorana Grgića, Andreja Brkljačića, Marka Fulira te ubojitog strijelca koji je nekoliko sezona igrao kod nas, Martina Horvata. Isto tako mi je dužnost spomenuti i trenera juniora u prošloj sezoni Stjepana Babića zvanog Bambi koji je s juniorima osvojio duplu krunu i nadam se da će osvojiti i prvenstvo sa seniorima. Odajem poštovanje našem igraču i kapetanu Tihomiru Bradiću koji u svojoj 48. godini igra seniorski nogomet i veliki je problem svakom mlađem igraču na terenu. Naravno tu je i naš igrač Filip Belić, koji je poslije utakmice s Lonjom rekao da je došao u Dubravu u kojoj se  osjeća kao da je doma i kao da je sa svojom braćom. Nadam da ćemo zajedno s našim seniorima proslaviti osvajanje prvenstva u 1. ŽNL Istok, što će biti najveći uspjeh u 100 godina kluba – rekao je Grizelj.

Predsjednik Nogometnog središta Antonio Badrov je predao priznanje NS Zagrebačke županije za 100. obljetnicu djelovanja NK Dubrave predsjedniku Anti Grizelju. Branko i Darko Jendriš su u ime NK Vrbovca darovali klupske zastavice. Poslije svečane večere sve nazočne je zabavljao glazbeni sastav Megy bend.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime