Njemačka slavila pobjedu protiv Turske

0
Komunalac add

KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA U-19 SKUPINE 6 ZA EURO U SJEVERNOJ IRSKOJ

 NJEMAČKA- TURSKA 2 : 0

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 250.

Sudac: Bastien Deshepy (Francuska). Pomoćnici: Brice Parinet Le Tellier (Francuska) i Dominik Benković (Hrvatska). Četvrti sudac: Mateo Erceg (Hrvatska).

STRIJELCI: 1:0 Marino(28), 2:0 Pejcinovic (88).

NJEMAČKA: Goller, Drexler, Amoako, Atom, Baum, (od 64. Grüger), Becker, Schulz, Marino, Pejcinovic, Bischof, Maza, (od 62. Ulrich).

IZBORNIK: Christian Worns.

TURSKA: Ertas, (od 46. Bayram), Yavuz, Fidan, Sarikaya, Arikan, (od 74. Basygit), Ayhan, Gezek, Yilmaz, (od 66. Bars), Gulasi, (od 46. Özdemir), Yildirim, Bayram, (od 46. Uzun).

IZBORNIK: Soykan Basar.

IGRAČ UTAKMICE: Tom Bischof.

Utakmica između Njemačke i Turske je počela dinamično jer su Turci već u 1. minuti imali korner. Njemačka je u 3. minuti imala veliku prigodu za vodstvo koju nije iskoristio Maza jer je s 10-tak m pucao iznad turskih vrata. Poslije toga se igra uglavnom odvijala između dva kaznena prostora, ali bez nekih izrazitih prilika. Njemačka je stekla rezultatsku prednost u 28. minuti. Becker je probio po lijevom boku i potom ubacio loptu, a Marino je iskoristio nesporazum između Yilmaza i vratara Ertasa i iz blizine postigao pogodak. Gulasi je u 30. minuti pobjegao njemačkoj obrani, ali je njegov udarac s 14 m završio iznad prečke. Prvo poluvrijeme je proteklo u laganoj ofenzivi njemačkih reprezentativaca i velikoj borbenosti obiju momčadi.

U nastavku su turski igrači preuzeli inicijativu dok su se Nijemci povukli i prijetili iz kontranapada. Turski pritisak je urodio kaznenim udarcem kojeg je sudac Deshepy dosudio u 64. minuti. Yildirim je izveo udarac s bijele točke kojeg je bravurozno obranio Goller. U 66. minuti Yildirim je snažno tukao sa 16 m, ali je Goller bio siguran u intervenciji. Pred kraj utakmice Njemačka je preuzela igru u kojoj je Bischof u 81. minuti u solo akciji nanizao par turskih igrača, ali je njegov udarac s 10 m obranio Bayram. Urlich je u 85. minuti dodao loptu Pejcinovicu kojem je Bayram krajnjim naporom obranio šut. Njemačka je potvrdila pobjedu u 88. minuti. Urlich i Bischof su izigrali tursku obranu nakon čega je Pejcinovic s 10 m preciznim udarcem pogodio lijevi donji kut za zasluženu pobjedu Njemačke protiv Turske 2.0.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime