Nikolina Jelić dobitnica godišnje nagrade za udomiteljstvo

0
Komunalac add

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, proteklog su četvrtka izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Anamarija Blažević, ministar Marin Piletić i državna tajnica Marija Pletikosa dodijelili nagrade udomiteljima za iznimne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2024. godini. Tom prigodom ministar Piletić čestitao je svim kandidiranim udomiteljima i dobitnicama nagrada na izuzetnom trudu i zalaganju u bavljenju udomiteljstvom.

Drugu godinu zaredom godišnja nagrada dodijeljena je udomiteljima s područja Vrbovca. Prošle godine godišnju nagradu dobila je udomiteljica Natalija Rajtar, a ove godine udomiteljica Nikolina Jelić. To nisu prvi uspjesi i priznanja za područje Vrbovca – 2019. godine, godišnja nagrada dodijeljena je udomiteljici Ivki Poldrugač. Posthumno, nagradu za životno djelo dobila je i udomiteljica Ana Greguraš.

Nagrada za životno djelo ove je godine dodijeljena Ani Zamečnik, dok su četiri godišnje nagrade dodijeljene Jelici Kovačić, Nikolini Jelić, Danijeli Treska i Marini Crnoji.

Dodjela nagrada organizirana je povodom Nacionalnog dana udomiteljstva, a koji se obilježava 31. svibnja. Obilježavanjem Nacionalnog dana dodatno se želi istaknuti važnost i uloga koju udomitelji imaju u skrbi o najranjivijim skupinama građana Republike Hrvatske, kao i potaknuti građane i lokalnu zajednicu na pružanje podrške udomiteljima, ali i na aktivno uključivanje u pružanje socijalne usluge smještaja u udomiteljskoj obitelji.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime