Nezavisni vijećnik Tvorić: Odgovornost zbog fijaska s nagradama je isključivo na predsjedniku Vijeća

0
Komunalac add

Ne smiruju se reakcije na sinoćnju sjednicu Gradskog vijeća i činjenicu da nisu izglasane nagrade Grada Vrbovca. Nakon što nam je predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Hrvoje Herček poslao priopćenje o otkazivanju svečane sjednice povodom Dana grada, na izrečeno je reagirao i prozvani nezavisni vijećnik Stjepan Tvorić. Njegovo priopćenje također prenosimo u cijelosti:

“Fasciniran sam dozom licemjerja predsjednika Vijeća g. Hrvoja Herčeka. Budući da osobno u svom priopćenju spominje mene dužan sam mu odgovoriti u nekoliko rečenica.

Mislim da je svima u vrbovečkom kraju jasno što se je htjelo postići zadnjom sjednicom Vijeća. Dovoljno se je samo sjetiti kako je aktualni predsjednik Vijeća prilikom početka 30. sjednice obrazložio vijećniku HDZ-a g. Tomljenoviću i meni zašto nema prijedloga Odluke Odbora za nagrade i priznanja kojim predsjeda sam predsjednik Vijeća. Srećom postoji zapisnik i snimak sa sjednice iz kojeg se jasno čuje tko je što rekao pa ću se voditi onom narodnom izrekom „pametnom dosta“! Vrbovčanke i Vrbovčani neka sami zaključe tko i što govori.

Vezano uz nastavak sjednice koja je održana jučer, ponoviti ću što sam i sinoć rekao. To što nije donesena Odluka o nagrađenima je čista svinjarija i to svi znamo u čijoj režiji. Također i s te sjednice postoje zapisnici i kad Predsjednik Vijeća govori da nagrade nisu izglasane radi pojedinaca, očito on zaboravlja da je i sam bio suzdržan. Pitam se samo kako to da je on sam bio kontra prijedloga Odluke odbora kojim on presjedava? Zaista čudno i za zapitati se! Osobno mislim da je žiteljima našeg kraja, više nego jasno o čemu se tu zapravo radi. Iz zapisnika sjednice jasno se može čuti koji su vijećnici tražili da se o nagradama glasuje pojedinačno (op. vijećnik Sudinec i Fašaić), ali predsjednik Vijeća se samo iz njemu poznatih razloga na taj prijedlog oglušio. Inzistirao je na glasanju u paketu o nagrađenima umjesto da je dozvolio da se o prijedlozima koji su pristigli pojedinačno glasuje. Zlonamjerno imputirati konstrukcije koje nemaju veze sa zdravim razumom, od g. Herčeka nisam zaista očekivao. Ionako, da sad i ja budem malo zlonamjera, od g.Herčeka koji se voli predstavljati kao poveznica iliti most između opozicije i pozicije to stvarno nitko nije mogao očekivati jer se to kosi sa svime onime što na sjednicama Vijeća g. Herček govori i za što se zalaže.

Nadodao bih samo još nekoliko stvari. Neka mi samo netko argumentirano obrazloži kako bi ja mogao biti protiv prijedloga da DVD Brčevec dobije godišnju nagradu, da nagrađen bude naš akademski kipar Mate Turić (MataCROATA) ili g. Renato Tumpak mladi poljoprivrednik? Također, isto takvo stajalište je i po pitanju nagrada za životo djelo. Očito da predsjednik Vijeća nije slušao dok sam govorio nego je očito fiksiran na mene iz ne znam kojih razloga. Za govornicom sam jasno rekao da i Franjo Simić i Zlatko Herček zaslužuju zbog svog dugogodišnjeg angažmana jednog dana nagradu za životno djelo, ali osobno smatram da iste ne mogu dobiti dok je jedan gradski vijećnik, a u slučaju g. Zlatka Herčeka dok tijelom koje tu nagradu treba izglasati predsjedava njegov sin. Pametnom dosta!

Ono što još ovim demantijem i priopćenjem želim prenijeti našim Vrbovčankama i Vrbovčanima je sljedeće: u politici se koalicije dogovaraju i razvrgavaju, ali birači s vremena na vrijeme (i to svake 4 godine ako ne i prije) pitaju koji su rezultati i to je jedino što će u proljeće 2021. ti isti nas lokalne političare pitati. Da se našalim, gdje ste bili što ste radili! Nezavisni vijećnik Stjepan Tvorić kao predstavnik neformalne političke platforme „Bolji Vrbovec“ koja se pojavila na izborima 2013. godine i uspjela se održati do danas, podršku je dao g. Denisu Kralju kao legitimno izabranom gradonačelniku radi projekata za koje se lista i ja osobno zalažemo od samih početaka. To su projekti zelene energije (solarne elektrane na javnim zgradam u vlasništvu grada, ali i obiteljskim kućama), poticanje programa energetske učinkovitosti (što je nažalost izostalo uslijed pandemije COVIDA-19, ali se toplo nadam da će u narednom periodu i to zaživjeti), održivog razvoja, poticanja poduzetničke klime, izgradnje optičke infrastrukture (digitalizacija naših ruralnih dijelova grada), podrška stabilizaciji Komunalca, izgradnja dječjih igrališta (ne samo u Brčevcu i Luki nego svugdje gdje treba i gdje je to trenutno moguće), izgradnja autobusnih stajališta, nogostupa i ostalih infrastrukturnih projekata (kao naprimjer spojna cesta Brčevec-Prilesje tako da napokon nakon 20 godina i žitelji Brčevca dobiju brži pristup brzoj cesti) te da ne nabrajam dalje. Naravno da u toj suradnji nije sve idealno, ali kada se odlučite s nekim na suradnju tada s njim surađujete dokle je to god moguće, ali ne i pod svaku cijenu.

U svakom slučaju i dalje ćemo se boriti da Vrbovec bude bolja i poželjnija sredina za život, a u sljedećem izbornom ciklusu da i Vrbovec postane porezno rasterećenija sredina (sukcesivno smanjenje prireza i ostalih poreznik i komunalnih davanja onoliko koliko to dopuštaju mogućnosti). Onima koji se bave politikanstvom neka se bave, a „Bolji Vrbovec“ će se i dalje boriti za konkretne projekte.

Svim Vrbovčankama i Vrbovčanima želim sretan Dan Grada, Dan župe sv. Vida, Dan obrtnika i dan OŠ Krunoslava Kutena!”

 

Dr.sc. Stjepan Tvorić

Nezavisni vijećnik

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime