Neviđena drama i pobjeda Vrbovčana za nogometnu klupsku povijest

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. HNL SREDIŠTE 21. KOLO

VRBOVEC – GAJ MAČE 3 : 2

 

VRBOVEC, Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Petar Jerbić (Velika Gorica) 8. Pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Josip Vitez (Kobilić). Četvrti sudac: Mihael Milin /Dugo Selo.

Delegat: Mladen Crnojević (Novska).

STRIJELCI: 1:0 Martinović (16), 1:1 Haramustek (66), 2:1 D. Colarić (79), 2:2 Vukadin (90), 3:2 Martinović (90+4).

VRBOVEC: Zrinščak 7, Režabek 7, M. Tolić 7,5, Tomas 7, Krizmanić 7, Trošić 7,5, D. Colarić 8, Slišković 7, Martinović 8, Babić 8, J. Colarić 7, (od 73. Boroša 7).

Trener: Dražen Biškup 7.

GAJ MAČE: Bobinec 6, Kovačić 6, (od 82. Kipa – ), Deak 6,5, Brlečić 6,5, (od 42. Krpanec 7), Sambol 6, Haramustek 6,5, Cvrtila 6,5, Šaban 7, Benčić 6, (od 46. Iskrić 6,5), Maloča 6,5, Vukadin 7.

Trener: Vladimir Tuweg 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Vlatko Martinović.

Po prohladnom i snijegom pokrivenom terenu rijetko viđena drama na Gradskom stadionu u kojoj Vrbovec u 94. minuti dolazi do pobjede i sasvim zasluženo osvaja sva tri boda i koja ulazi u povijesne klupske anale.

U prvom domaćem napadu u 1. minuti Domagoj Colarić je centrirao s desne strane, a Martinović je mlako pucao u vratara Bobinca. Gosti iz Mača su uzvratili u 3. minuti kada je Haramustek tukao s 12 m pored desne vratnice. Domaćin je došao u vodstvo u16. minuti jer je nakon bijega po lijevoj strani Domagoj Colarić ubacio loptu koju je Martinović preciznim udarcem smjestio iza leđa Bobinca. Kanonadu domaćih udaraca otvorio je u 26. minuti je Josip Colarić s 16 m, a loptu je sigurno uhvatio Bobinec. Martinović je snažno pucao u 28. minuti s 18 m, a Bobinec krajnjim naporom loptu izbacio u korner. Vrbovec je opasno zaprijetio i u 30. minuti jer je Domagoj Colarić šutirao s 16 m iznad gostujućih vrata. Domagoj Colarić je izveo korner s desne strane u 37. minuti, a udarac Tomasa glavom s 8 m završio iznad vratnice. Udarac Domagoja Colarić u 41. minuti s 18 m prohujao je pored desne vratnice. Bolju igru Vrbovec nije okrunio još jednom pogotkom pa je prvo poluvrijeme završilo minimalnim vodstvom domaćina.

U nastavku gostu su zaigrali puno bolje i kroz pas igru tražili poravnanje rezultata. Josip Colarić je u 51. minuti dodao loptu bratu Domagoju koji je s 20 m pogodio desnu vratnicu. Gosti su u 55. minuti izveli brzi kontranapad po lijevoj strani u kojem je Cvrtila dodao loptu Iskriću kojem je udarac s 7 m obranio Zrinščak. Brzi prodor po desnoj strani u 59. minuti Domagoj Colarić je završio ubacivanjem loptu koju je Josip sebično tukao po golu, a odbijenu loptu je na 10 m zahvatio Slišković koja je završila uz desnu vratnicu. Kaznaza domaće promašaje stigla je u 66. minuti. Pogrešku domaće obrane kaznio je Rustambeg koji je iz blizine zatresao domaću mrežu. Ulazak Boroše u 73. minuti unio je pomutnju u gostujuće redove. Domaći kapetan Domagoj Colarić je ponovo doveo Vrbovec u vodstvo u 79. minuti, koji je iz slobodnog udarca s 20 m preko živog zida neobranjivo pogodio u lijeve rašlje. I kada je domaćin već upisivao 3 boda na svoj konto gosti izjednačuju rezultat u 90. minuti. Poslije ubačaja s lijeve strane najviši je u skoku Vukadin koji glavom postiže zgoditak za poravnanje i za veliki šok i nevjericu kod domaćina. U sudačkoj nadoknadi u 91. minuti gosti mogu i do pobjede, ali je udarac Cvrtile s 12 m završio u desnoj vratnici. U zadnje 3. minute opsada gostujućeg gola, sijevaju udarci na sve strane koje sve skida Bobinac. Udarac Trošića glavom u 93. minuti već su svi vidjeli u gostujućem golu, ali Bobinac čudesnom obranom loptu izbacuje u korner. Slišković je u 94. minuti ubacio loptu s lijeve strane, a Martinović se nebeski vinuo u zrak i glavom s 7 m postiže pogodak za treći uzastopni trijumf i neopisivo slavlje Vrbovčana.

Trener Dražen Biškup i pomoćnik Igor Ratkajec zabilježili su i treću uzastopnu pobjedu u kojoj je presudila velika želja za pobjedom Vrbovčana koji su ostavili srce na terenu i poginuli za boje svoga kluba. Kada se igra maksimalno požrtvovno, borbeno i krajnje pošteno, onda je i sportska sreća na tvojoj strani, a to su ovaj puta prikazali Vrbovčani i na kraju više nego zasluženo osvojili sva tri boda u borbi za goli ostanak u trećeligaškom društvu.

Pobjeda kolektivakoja postaje dio bogate nogometne vrbovečke povijesti koja će se godinama prepričavati u kojoj su prednjačili: Vlatko Martinović, Alen Babić i Domagoj Colarić te Martin Tolić i Goran Trošić, ali i svi drugi igrači koji su tako postali dio legendarneklupske utakmice.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime