Nesretan poraz Rakovca protiv Vatrogasca 0 : 1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 1. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – VATROGASAC 0 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledateljanema.

Sudac: Mihael Milin 7. Pomoćnici: Dario Pranjić i Hrvoje Radoš (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Denis Madžar (Vrbovec).

STRIJELAC: 0:1 Severec (27autogol).

RAKOVEC: Todorović 6,5, I. Novoselec 6, (od 46. M. Jaić6,5), Severec 6, (od 66. V. Salaj 6,5), L. Radotović 6,5 (od 46. I. Bedeković 6,5), Štefinovec6, N. Jaić 6,5, P. Pajur 6, A. Novoselec 6,5, R. Salaj 6, Grgoić 6, Krvarić 6.

TRENER: Željko Radotović 6,5.

VATROGASAC: Caput 6,5, Batinić 6,5, Šošić 6,5, Vuksan 6,5, (od 66. Grilec -), Antunović 6,5, (od 73. Novak -), Kontić 7, Krstanović 6,5, (od 66. Ivkić -), Šimek 7, D. Matković 6,5, Klarić 6,5, (od 82. Čavar -), Štefner 7.

TRENER: Nino Matković 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Toni Štefner.

Utakmica je počela prolomom kiše koja je padala tijekom cijele utakmice i koja je znatno otežala kontrolu lopte i kombinatornu igru zbog klizavosti terena. Prvu veliku šansu imao je Rakovec već u 5. minuti jer se Pajur našao sam ispred gostujućeg vratara Caputa, ali je tukao s 5 m pored desne vratnice. Početnu zbunjenost gostujuće obrane nije iskoristio niti domaći kapetan Grgoić u 12. minuti koji je neometan s 5 m pucao uz lijevu vratnicu. Nakon toga gosti su sredili svoje redove i u prvom ozbiljnom napadu stigli do vodstva u 27. minuti. Po lijevom boku probio je Štefner i s 12 m vratio oštru povratnu loptu koju je na 5 m nespretno zahvatio Severec i pogodio vlastitu mrežu. U 30. minuti Krstanović je snažno opalio po lopti s 18 m koja je završila u bloku, promijenila smjer, ali je vratar Todorović krajnjim naporom skrenuo loptu u korner.Uzvratio je domaćin u 38. minuti jer je Alan Novoselec dodao loptu Grgoiću koji je  sa 18 m šutirao pored desne vratnice.

U drugom poluvremenu igra je protekla u izjednačenoj igri na sredini terena s malo šansi na obje strane. Prvi su zaprijetili gosti u 59. minuti preko Kontića koji je silovito tukao s 20 m, a Todorović izbio loptu u korner. Ponovo su gosti zaprijetili dalekometnim udarcem s 25 m u 71. minuti, ali je šut Antunovića sigurno obranio Todorović. Rakovec je zadnju šansu za poravnanje rezultata imao u samoj završnici utakmice u 89. minuti jer je Alen Novoselec proigrao Pajura koji je snažno pucao s 14 m, ali je Caput obranio šut i sva su tri boda otputovala u Kobilić.

Rakovec je na startu jesenskog dijela doživio nesretan poraz protiv Vatrogasca jer nije iskoristio svoje prigode. U jednoj ravnopravnoj i tipično prvenstvenoj utakmici, gosti su prikazali kombinatorniju igru, ali 100 postotne šanse stvorio je Rakovec koji je imao previše pogrešaka u veznom redu i neprecizne napadače, pa je na kraju pobjeda pripala borbenim i požrtvovnim igračima Vatrogasca.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime