Neodgovornim vlasnicima pasa kazne od 600 do 2000 kuna

0
Komunalac add

Komunalno redarstvo Grada Vrbovca od početka rujna pojačano će nadzirati vlasnike pasa na području Grada Vrbovca. Svi vlasnici kućnih ljubimaca koji prilikom izvođenja ljubimca na javnu površinu neće imati pribor za čišćenje ili koji ne očiste javnu površinu iza svog ljubimca dobit će kaznu od 600 do 2000 kuna. – Prije tjedan dana završen je prvi park za kućne ljubimce u Vrbovcu na prostoru ispod Gradske tržnice. Nakon što smo poboljšali uvjete za vlasnike pasa, red je da od njih tražimo i odgovornost te da sa vrbovečkih ulica i parkova maknemo ‘nagazne mine’ koje trenutno neki neodgovorni vlasnici ljubimaca ostavljaju – izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Navedene kazne u skladu su s Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama Grada Vrbovca.

Kad su u pitanju vlasnici pasa Grad Vrbovec ima još jednu novinu, a to je financiranje troškova mikročipiranja pasa u iznosu od 100,00 kuna (s PDV-om). Pod pojmom mikročipiranje, podrazumijeva se usluga mikročipiranja, trošak mikročipa te trošak putovnice za psa, što pokriva iznos od 100,00 kuna.

Pravo na financiranje troškova imaju vlasnici pasa s prebivalištem na području grada Vrbovca. Financiranje se može odobriti samo za mikročipiranje, dok druge troškove (cijepljenje protiv bjesnoće) vlasnik snosi sam. Program je ostvaren uz sufinanciranje Zagrebačke županije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime