Nedjeljna šetnja Vrbovcem u pratnji sluškinje Ljube

0
Komunalac add

Sedam udruženih turističkih zajednica na projektu kulturnog turizma s područja Zagrebačke županije predstavilo je novi projekt „KulTurama – pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju“. Istražiti i doživjeti zagrebački kraj možete već ovog vikenda kroz vođene kostimirane ture.

Posjetitelji će sutra u Vrbovcu upoznati bogatu hrvatsku baštinu na vrhu brežuljka.

IME ŠETNJE: BOGATSTVO NA BRIGU
MJESTO: Vrbovec
POČETAK ŠETNJE: kod kapelice na ulazu u perivoj, preko puta Pučkog učilišta
VRIJEME ŠETNJE: 20.6.2021 u 11.00h i 17.00h
TRAJANJE ŠETNJE: max 1h 30 min
VODIČ: Ivana Kušlan 098 585 807
KOSTIM: narodna nošnja
UZRAST: Interpretacijska šetnja za odrasle i djecu stariju od 6 godina
NAJAVA: Upoznajte bogatu hrvatsku baštinu na vrhu brežuljka grada Vrbovca šetnjom gradom u pratnji sluškinje Ljube koja je nekad radila na dvoru Blandine de Piennes. Možete li na prste jedne ruke nabrojati događaje i poznate ličnosti ovog kraja?! Ne brinite, skupit ćemo sve ruke zajedno i učiniti to zajedno.
RUTA: park na trgu Petra Zrinskog – kapelica – kula – ostatak starog dvora – župna crkva – bista M. J. Zagorke – sjeveroistočni dio trga gdje su štandovi od TZ Vrbovec
OPIS: Ljuba je djevojka iz 30-ih godina 20.st. koja je radila kao sluškinja na dvoru de Piennes. A koja će kroz šetnju otkriti bogatu povijest i slavne junake o kojima su joj pričale majka i baka, te zanimljivosti iz njihovih života. Na kraju će Ljuba posjetitelje odvesti da degustiraju Vrbovečka pera.
IGRA: S obzirom da se Ljuba nalazi u 30-im godinama prošlog stoljeća ne bi smjela iznositi činjenice iz budućnosti. Zamišljeno je da se posjetiteljima podijele kartice sa zanimljivostima iz vremena nakon 30-ih godina. U jednom trenutku će Marija reći da je čula da dolaze iz budućnosti i nose nove pojedinosti o njezinom gradu. Svaki posjetitelj će pročitati zanimljivost sa kartice i Marija će prokomentirati. Ako će nam se u šetnji pridružiti djeca, imat ćemo igru gdje će morati prepoznavati predmete s papira u prostoru kojim se krećemo.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime