“Navik on živi ki zgine pošteno” – koncert ansambla Sklad posvećen Zrinskom i Frankopanu

0
Ulje na platnu Otona Ivekovića iz 1901. godine: Oproštaj Petra Zrinskog od supruge Katarine (čuva se u Hrvatskom povijesnom muzeju u Zagrebu, HPM/PMH 17802, autor fotografije: Ana Marija Ambrušec)
Komunalac add

Ansambl komorne glazbe Sklad održat će koncert u župnoj crkvi sv. Vida sutra s početkom u 19.30 sati povodom 400. godišnjice rođenja Petra Zrinskog i 350. obljetnice smrti Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Na programu koncerta pod nazivom “Navik on živi ki zgine pošteno” su: Heinrich Ignaz Franz Biber, Vinko Jelić, Johann Heinrich Schmelzer, Ivan Marko Lukačić, Chirstoph Graupner, Franjo Bilić.

Ansambl komorne glazbe Sklad osnovan je 2019. godine na inicijativu mladih glazbenika Sebastijana Sarape i Franje Bilića sa ciljem promoviranja neproslavljenih kompozicija proslavljenih skladatelja hrvatskoj publici. Ansambl je orijentiran na izvođenje instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih glazbenih djela. Posebnost ovoga ansambla je traženje, proučavanje i predstavljanje glazbene literature originalno pisane za historijske instrumente kao što su chalumeau, čembalo, barokni klarinet i blokflaute.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime