Natječaj za kratku priču “Marija Jurić Zagorka”

0
Komunalac add

Narodna knjižnica Vrbovec raspisala je 4. natječaj za kratku priču „Marija Jurić Zagorka“.

Na natječaju mogu sudjelovati punoljetne autorice i punoljetni autori koji/e pišu na hrvatskom, bosanskom, crnogorskom i srpskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Priča ne smije prije slanja na natječaj biti objavljena, a može imati najviše 15 000 znakova s prazninama.

Kratke priče označene šifrom šalju se u elektroničkom obliku na adresu internetske pošte zagorkupricu.vrbovec@gmail.com, a rješenje šifre i osobni podatci autorice/autora (šifra, puno ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).

Nepotpune prijave i radovi neće se uzimati u obzir za ocjenjivanje.

Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu:

  • prva nagrada u iznosu od 400,00 eura neto
  • druga nagrada u iznosu od 250,00 eura neto
  • treća nagrada u iznosu od 150,00 eura neto.

Nagrađene kratke priče, ali i još nekoliko priča prema odabiru žirija, bit će objavljene na internetskim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec.

Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 16. ožujka 2024. godineu povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.

Natječaj je otvoren od 16. listopada 2023. do 1. siječnja 2024. godine.

Podsjetimo, idejna začetnica ovog natječaja je prof. Irena Skopljak Barić, za vizualno riješenje zaslužna je Valerija Jakuš, a organizator natječaja je Narodna knjižnica Vrbovec.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime