Natječaj za izlaganje na grupnoj izložbi posvećenoj Štefi Iskri Kršnjavi

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Artoratorij poziva sve mlade umjetnike do 35 godina starosti da se prijave na natječaj za izlaganje na grupnoj žiriranoj izložbi “Iskra” inspiriranoj rođenom Vrbovčankom Štefom Iskrom Kršnjavi – koja se služila i pseudonimom Iva Rod.

Izložbu organizira Artoratorij u suradnji s kustosicom i povjesničarkom umjetnosti Sonjom Švec Španjol, uz partnerstvo Narodne knjižnice Vrbovec i Turističke zajdnice Grada Vrbovca.

Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2022. godine.

Izložba će staviti naglasak na bogatu povijest grada Vrbovca, kroz istraživanje opusa značajne književnice i prevoditeljice Štefe Iskre Kršnjavi te ujedno pružiti mladim umjetnicima priliku za izlaganje i predstavljanje svog umjetničkog djelovanja.

Temu grupne žirirane izložbe čini selekcija pjesama iz dvije knjige pjesama Ive Rod: Pjesme, 1905. i 1912. godine. Autori i autorice su pozvani izučiti život i djelovanje Ive Rod s naglaskom na pjesnički opus književnice te pronaći u selekciji njezinih pjesmama (priloženih uz ovaj natječaj) inspiraciju za stvaranje vlastitih likovnih djela.

Više o samom natječaju, kao i svu potrebnu dokumentaciju i izabrane pjesme možete pronaći na poveznici ISKRA

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime