Natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za 2019./2020.

0
Komunalac add

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija u 2019./2020. godini. Dodjeljuje 500 stipendija u četiri kategorije, a ukupni iznos stipendije je 10.000 kuna.

Prijave na natječaj traju do 11. ožujka 2020., a obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkoga identiteta (AAI).

Stipendije se dodjeljuju u četiri kategorije: 350 stipendija za izvrsnost dodjeljuje se studentima koji se nalaze u top 10% najuspješnijih na studijskom programu za koji se prijavljuju; 40 stipendija bit će dodijeljeno studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike; 10 stipendija uspješnim studentima sportašima te 100 stipendija studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Ukupni iznos stipendije za svaku od kategorija je 10.000 kuna. Sa Sveučilišta poručuju studentima da pažljivo pročitaju tekst natječaja i provjere zadovoljavaju li kriterije u kategoriji za koju se prijavljuju (prijava je moguća samo u jednoj kategoriji).

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu razmotrit će sve pristigle prijave, utvrditi popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i kriterije natječaja te sastaviti privremenu rang-listu kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju te će je objaviti na mrežnoj stranici Sveučilišta.

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu u roku od tri dana od dana objave privremene rang-liste podnijeti Povjerenstvu za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu pisani prigovor elektroničkim putem na adresu: stipendije@unizg.hr.

Detaljne informacije možete pronaći na službenoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime