Nastavlja se štrajk u vrbovečkim školama

0
Komunalac add

Nastavlja se cirkularni štrajk u školama diljem Hrvatske. Svaki dan štrajkat će se u nekoliko županija. Danas se štrajka u pet kontinentalnih županija uključujući i Zagrebačku županiju.

U vrbovečkim osnovnim školama danas neće biti nastave. Djeca koja dođu u školu bit će zbrinuta prema organizacijskim mogućnostima. Prijevoz za učenike bit će organiziran. U Srednjoj školi Vrbovec nastava se održava prema prilagođenom rasporedu, koji je objavljen na stranicama škole.

Kako prenosi HRT, predsjednici školskih sindikata poslali su otvoreno pismo predsjedniku Vlade u kojem piše da premijer i dalje odbija razgovore, ali zato redovito preko medija šalje poruke sindikatima te kako to nije način rješavanja problema već samo njegovo produbljivanje. Sindikati mu predlažu da održe zajednički sastanak na kojem će premijeru prezentirati svu argumentaciju. Na pismo sindikata odgovorio je glasnogovornik Vlade Marko Milić. – Ova Vlada vodi odgovornu fiskalnu politiku i povećava plaće u skladu s mogućnostima. Ova Vlada otvorena je za dijalog s predstavnicima svih sindikata. Nitko u Vladi, osobito ne premijer, nije krivo informiran. Brojke su lako utvrdive – prenosi HRT.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime