Nastavlja se financijski oporavak Komunalca

0
Komunalac add

Komunalac Vrbovec d.o.o. poslovao je s plusom i u trećem kvartalu ove godine. Sveukupna dobit za prvih devet mjeseci 2018. godine iznosi milijun i 137 tisuća kuna. Tim iznosom Komunalac planira pokriti gubitke prijašnjih razdoblja. Dobrom poslovnom rezultatu znatno je pridonio i povrat duga od strane Grada Vrbovca u iznosu od 700 tisuća kuna , pojasnio je direktor Komunalca Mato Jelić. – S obzirom na ogromne gubitke u prethodnim godinama, ovo je izniman rezultat. Posebno zato jer smo uspjeli u cijelosti isplatiti 2,4 milijuna kuna po sudskoj presudi iz 2012. godine u izgubljenom radnom sporu sa Stjepanom Jembrijem, nabaviti kamion kiper i kombinirku, te zaposliti 7 novih radnika na terenu – istaknuo je Jelić.

Također je dodao kako uskoro započinje izgradnja reciklažnog dvorišta na odlagalištu Beljavine, kao i projekt edukacije građana o gospodarenju otpadom, posebno se zahvalivši Razvojnoj agenciji Grada Vrbovca i Regionalnoj razvojnoj agenciji Zagrebačke županije na velikoj pomoći.

U Komunalcu je početkom studenog uvedena i nova sistematizacija, čime su povećane plaće radnicima na ukopu i održavanju groblja, radnicima na sakupljanju otpada, vozačima i strojarima. – Posebno smo ponosni na našu novu djelatnost, naše dimnjačare za čiji rad stalno dobivamo pohvale građana – rekao je direktor Mato Jelić.

Ujedno je istaknuo kako je Komunalac napokon uspio riješiti sve naslijeđene nesuglasice s Općinom Dubrava te je izrazio nadu da će se isto dogoditi i s Općinom Rakovec.

Boljom organizacijom i podizanjem učinka rada, smanjenjem troškova poslovanja, nabavkom strojeva i zapošljavanjem kvalitetnih radnika, stvorili smo preduvjete za još bolji Komunalac u 2019. godini. Sva eventualna dobit ići će u nabavku novih strojeva i podizanje plaća radnicima koje su još uvijek premale. Dok se još malo tehnički opremimo, moći ćemo našim građanima ponuditi još bolju uslugu, koja će biti među jeftinijima u Zagrebačkoj županiji – zaključio je Jelić.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime