Nastavak uspješnog rada DVD-a Gaj

0
Komunalac add

Gaj je jedno od rijetkih naselja u gradu Vrbovcu u kojem se odvija bogat društveni i sportski život. U selu djeluju udruga žena, nogometni klub i vatrogasno dobrovoljno društvo. U 87. godini djelovanja DVD Gaj nastavlja kontinuitet uspješnog rada kako na protupožarnoj zaštiti tako u društvenom životu svojeg mjesta. DVD Gaj održao je godišnju skupštinu na kojoj je izvještaj o radu za 2021. godinu podnio predsjednik Tomislav Biškupec.

DVD Gaj je u prošloj godini provodio brojne aktivnosti u cilju jačanju protupožarne zaštite, ali i sudjelovao u društvenom i javnom životu sela. Društvo je sudjelovalo na obilježavanju manifestacije „Dan s Jožom“, prikupljanju potrepština za pomoć stradalima u potresu na Banovini, obilježavanju sv. Florijana, sudjelovalo na vatrogasnom maratonu u Zagrebu na kojem je Stjepan Leljak osvojio 2. mjesto, vršilo prijevoz pitke vode, bilo na hodočašćenju vatrogasaca u marjansko svetište u Mariju Bistricu, sudjelovalo na združenoj vježbi vatrogasne zajednice u Brčevcu, izvršilo dislokaciju 2 člana, Stele Biškupec i Antonija Drvenkara u Nerezine, pružilo pomoć Udruzi žena Gaj u sudjelovanju na manifestaciji Kaj su jeli naši stari, sudjelovalo na gulašijadi u Peskovcu, vršilo osiguranje biciklističke utrke Cro race i organizaciju Adventa u Gaju te vršilo dodjelu poklona za najmlađe iz Mjesnog odbora Gaja u povodu sv. Nikole – nabrojao je Biškupec te dodao kako je VZG Vrbovec u prošloj godini DVD-u Gaj na uporabu dala vatrogasnu cisternu jer je njihova stara cisterna spremna za „zasluženu mirovinu“.

Izvještaj o radu zapovjedništva DVD-a Gaj za 2021. godinu podnio je zapovjednik, Stjepan Strnščak naglasivši kako DVD Gaj ima 21 operativnog člana.

U 2021. sudjelovali smo na 6 požarnih intervencija, 4 dislokacije u Petrinji, Glini i Sisku te osiguranju odvijanja biciklističke utrke Cro race koja se vozila kroz Dijaneš, Krkač i Gaj. Društvo je prisustvovalo na svim sjednicama VZG-a Vrbovec. Pribavljena su od VZG Vrbovca tri nova interventna odijela i dio vatrogasne opreme. Mario Tretinjak je osposobljen za operativnog vatrogasca, a Stjepan Strnščak za vozača C kategorije. Postavljene su vatrogasne ljestve dužine 12 m na cisternu. Održavana je vatrogasna mobilnost, uređenje garaže i opreme. Veseli porast broja mladih koji su nam se priključili u radu našeg Društva, zbog čega nam je potrebna nova vatrogasna oprema – rekao je Strnščak te zaključio kako se u društvu svakodnevno radi na protupožarnoj zaštiti i iniciraju razne aktivnosti. U prošloj godini Društvo 412 puta koristilo cisternu i prevezlo ukupno 3,5 milijuna litara vode. DVD Gaj pored 21 operativnog člana, broji 40 članova vatrogasnog podmlatka i 30 članova odraslih koji su u funkciji natjecateljskih ekipa.

Financijski izvještaj za 2021. godinu predstavio je blagajnik Stjepan Leljak. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena. Za novu članicu Društva primljena je Danijela Đurđević, koja je ranije bila u DVD-u Bojnikovec. Između VZG-a Vrbovec i DVD-a Gaj potpisana je primopredaja vatrogasne cisterne.

Predsjednik Slavko Povrlišek naglasio da DVD Gaj spada u najbolje organizirana i ustrojena društva.

Primite pozdrave od županijske i gradske vatrogasne zajednice jer nam je drago konstatirati da se u vašem društvu nastavlja uspješno djelovanje na protupožarnoj zaštiti i u društvenom životu grada Vrbovca. Spadate u najbolje organizirana i ustrojena društva, koja ne čekaju samo pomoć nego i vlastitim radom i vlastitim sredstvima doprinosite kvalitetnom radu i nabavci vatrogasne opreme. Vatrogasne opreme nije nikada dosta jer su vatrogasci svakoidnevno izloženi brojnim rizicima. Zahvaljujući vašem radu istovremeno jača i protupožarna zaštita vrbovečkog kraja pa ćemo i dalje pomagati vaše napore u unapređenju vatrogastva i uvjete djelovanja vašeg društva. Stoga je i VZG Vrbovec donijela odluku da vam se u prošloj godini dodijeli cisterna kako bi još bolje i učinkovitije mogli djelovati na protupožarnim akcijama i drugim vidovima zaštite života i imovine – naveo je Povrlišek.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Marko Belošević čestitao je vatrogascima DVD-a Gaja na uspješnim aktivnostima.

Gradska vlast ulaže sve više sredstva u razvoj vatrogastva jer su vatrogasci neophodan sigurnosni segment na koji se možemo osloniti. U Gaju djeluje jedno vrsno i aktivno društvo koje iskazuje humanizam i pomoć u svim suvremenim ugrozama i imate našu podršku. Pored toga ste angažirani društveni čimbenik u Gaju te ćemo i dalje pomagati u vašim projektima i aktivnostima – poručio je Belošević.

Predsjednik Slavko Povrlišek dodijelio je brončane vatrogasne medalje: Marijanu Benku i Darku Čičku te zahvalnice za pomoć na potresom pogođenom području Banovine: Mirku Bartolu, Mateju Benku, Stjepan Strnčaku i Marijanu Tretinjaku. Vatrogasne spomenice za 50 godina aktivnosti će se naknadno dodijeliti: Mati Brlečiću, Ivanu Biškupcu i Marijanu Hercegu te srebrna vatrogasna medalja Veljku Bartolu.

Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime