Narodna knjižnica Vrbovec ponovno omogućuje neke usluge za članove

0
Komunalac add

Od ponedjeljka, 15. lipnja 2020. godine Narodna knjižnica Vrbovec ponovno omogućuje neke usluge za svoje članove, uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i knjižničarske struke.

  1. Čitaonica dnevnog tiska i časopisa – jedna osoba može u prostoru Knjižnice na točno predviđenom mjestu koristiti Čitaonicu, uz preporuku što kraćeg zadržavanja i korištenja maske te uz obaveznu dezinfekciju ruku.
  2. Studijska čitaonica – maksimalno 4 osobe mogu istovremeno koristiti prostor Studijske čitaonice, uz propisani razmak od 2 metra, odnosno rad na označenim mjestima. Potrebno je unaprijed javiti knjižničarima koju literaturu da pripreme te rezervirati termin. Čitaonica se može koristiti maksimalno 2 sata, uz preporuku korištenja maske i obaveznu dezinfekciju ruku.
  3. Računala – bit će dostupna maksimalno 2 računala, uz preporuku što kraćeg zadržavanja i korištenja maske te uz obaveznu dezinfekciju ruku.

Korisnik može ući u prostor između polica s građom i pregledavati samostalno građu na policama uz propisane mjere higijene i dezinfekcije ruku prije i poslije boravka u slobodnom pristupu građi te uz preporuku nošenja maske.

Na navedenim odjelima i između polica smiju se zadržavati isključivo ČLANOVI knjižnice, u što kraćem vremenu i s propisanim razmakom, uz nadzor knjižničara. Obavezna je DEZINFEKCIJA ruku pri ulasku i izlasku iz knjižnice, uz preporuku korištenja maske.

Iz knjižnice mole korisnike koji će koristiti neke od navedenih odjela i usluga da pripreme svoje članske iskaznice koje će ostati kod knjižničara za vrijeme korištenja usluge. Također mole korisnike da nose svoje kemijske olovke i drugi pribor koji im je potreban za rad.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime