Napreduje izgradnja nove tržnice u Gradecu

0
Komunalac add

U Općini Gradec u tijeku je izgradnja tržnice s poslovnim prostorima u centru Gradeca. Podsjetimo, Općina Gradec ovaj je projekt 2022. godine prijavila na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Projekt u vrijednosti 550.000 eura u potpunosti je financiran bespovratnim EU sredstvima.

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec naglasila je kako su na spomenuti natječaj prijavljena dva projekta, a tržnica je odobrena. – Prije dvije godine smo, iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine u financiranju iz podmjere 7.4., a kroz provedbu tipa operacije 7.4.1., aplicirali dva projekta. To su bili kulturni centar i tržnica. Sredstva su odobrena za projekt tržnice. Kroz javnu nabavu javile su nam se dvije firme, i dobila je firma DOMinvest. U sklopu tržnice bit će tri poslovna prostora te jedno skladište. Vjerujem da će se naši poduzetnici, s općinskog područja, naći u tome. Nadam se da ćemo moći staviti sva tri prostora u najam gdje će oni moći zapošljavati ljude i ostvarivati svoje dohotke. U cijelom projektu od velike nam je važnosti bila Razvojna agencija Zagrebačke županije koja nam je uvelike pomogla u ostvarivanju natječaja i osiguranju sredstava – istaknula je Ambrušec.

Dodala je kako radovi na tržnici dobro napreduju te bi krajem ove godine trebali biti završeni. Početkom sljedeće godine očekuje se otvorenje tržnice.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime