Napreduje izgradnja drugog kolosijeka

0
Komunalac add

I.D.

Radovi na izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge Dugo Selo – Križevci u punom su jeku. 

Kako objašnjava glavni inženjer projekta Tihomir Lažeta, napreduju prema planu:

U proteklih šest mjeseci na ovom području, radimo na cijeloj poddionici od Vrbovca do Križevaca. Radi se prvenstveno o pet nadvožnjaka te jednom podvožnjaku ispred kolodvora Križevci. U tijeku je i uređenje ulice I.G. Kovačića. Radi se na njenom novom dijelu u potezu od nekih petstotinjak metara, a radi se na i na područjima tzv. novih devijacija pruge gdje će biti izgrađena nova dvokolosiječna pruga, i to prvenstveno na dijelovima stare pruge gdje ne možemo postići zadovoljavajuće brzine. Nadalje, radi se i na područjima ulazaka i izlazaka iz kolodvora, u svrhu njihovog produljenja i primanja vlakova.

HŽ Infrastruktura ulaže 75 milijuna kuna u ukupno 24 kilometra zaštite od buke na urbanijim područjima uz prugu. Lažeta ističe i kako je promet kamiona koji prevoze materijal za izgradnju znatno smanjen, budući da se većina prijevoza sada obavlja teretnim vlakovima na željezničkoj pruzi, i to uglavnom noću.

Dodajmo tomu kako je ovo jedna od najvećih investicija na području Vrbovca. Uz tešku mehanizaciju, na gradilištu danonoćno radi 250 ljudi, a otkako su radovi započeli u srpnju ove godine, očita je promjena vrbovečkog krajolika. Radovi na užem području grada trebaju biti dovršeni do veljače 2019. godine, a godinu dana kasnije bit će dovršena kompletna trasa Dugo Selo-Križevci. Formalni investitor je HŽ Infrastruktura, a projekt je vrijedan gotovo milijardu i 300 milijuna kuna.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime