Napokon kreće izgradnja nove vodovodne mreže – 227 milijuna kuna za Vrbovec i okolne općine

0
Komunalac add

U Vrbovcu je danas potpisan Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata na vodoopskrbnom području Vrbovec, vrijedan preko 220 milijuna kuna.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije d.o.o. Tomislav Masten ugovor je potpisao s direktorom Zagorje gradnje d.o.o. iz Zagreba Markom Sekušakom, direktorom Aquaterma d.o.o. iz Karlovca Robertom Pulezom i predsjednikom Uprave Kostak d.d. iz Krškog iz Slovenije Miljenkom Muha. Potpisivanju su pristusvovali gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša, načelnica Općine Rakovec Brankica Benc, načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić, načelnik Općine Preseka Nikola Kožar i načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec.

Stanovnici Vrbovca i okolic dugo čekaju ovaj projekt, u sklopu kojeg će se raditi na rekonstrukciji 9.250 metara i izgradnji 222.826 metara mreže, rekonstrukciji crpne stanice Lonja, izgradnji 5 crpnih stanica i 5 vodotornjeva te na izgradnji 4.624 kućna priključka.

Projektom „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok“ obrađuje se problematika vodoopskrbe funkcionalne cjeline istočnog dijela Zagrebačke županije koja obuhvaća gradove Dugo Selo, Vrbovec, Ivanić-Grad i Sv.Ivan Zelina te općine Brckovljani, Rugvica, Gradec, Rakovec, Preseka, Dubrava, Farkaševac, Kloštar Ivanić, Križ i Bedenica.

Ukupna investicijska vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 707.108.262,00 kuna bez PDV-a, od čega se iz Kohezijskog fonda financira iznos od 483.953.845 kuna, dok će VIOZŽ sudjelovati s iznosom od 44.630.883 kuna. Iz Državnog proračuna Republike Hrvatske bit će izdvojeno 89.261.767 kuna, a u projektu sudjeluju i Hrvatske vode, i to s iznosom od 89.261.767 kuna.

Projektom će se ostvariti izgradnja dobavnih magistralnih cjevovoda, nove vodoopskrbne mreže i vodocrpilišta Kosnica, rekonstrukcija postojeće vodoopskrbne mreže, povećanje povezanosti i smanjenje gubitaka te povećanje pouzdanosti u učinkovitost sustava javne vodoopskrbe.

Navedenim ulaganjima te ulaganjima u opremu za mjerenje i kontrolu u sustavu javne vodoopskrbe povećat će se učinkovitost javnog isporučitelja vodnih usluga u financijskom i tehničko-tehnološkom smislu.

Radovi na području Vrbovca i okolnih općina trebali bi početi kroz dva mjeseca.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime