Nakon poziva građana, Grad naručio novo špricanje komaraca

1
Komunalac add

Nakon brojnih poziva građana zbog velikog broja komaraca, iz Grada su odlučili naručiti novo tretiranje komaraca koje će Škarda-sanitarna zaštita izvršiti na području grada Vrbovca u petak, 21. kolovoza u večernjim satima. –Uobičajeno je odraditi dva tretiranja, što smo ove godine i izvršili, međutim zbog vremena koje komarcima očito pogoduje svi vidimo da je zadnjih dana postalo neizdrživo, tako da smo naručili ekstra tretman na području cijelog grada da pomognemo građanima i suzbijemo najezdu– pojasnio je gradonačelnik Denis Kralj.

Tretiranje će se provoditi sa zemlje, a insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u konačnici rezultira smanjenjem populacije komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima.
Navedeni insekticidi neznatno su opasni za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne zaostaju, jer su biorazgradivi. Insekticidi imaju Odobrenje i Rješenje Ministarstva zdravstva. U slučaju lošeg vremena tretiranje se prenosi na slijedeći dan bez oborina.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime