Najteži poraz Rakovca na domaćem terenu u JŽNL-u protiv Bana Jelačića

0
Komunalac add

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 27. KOLO

RAKOVEC – BAN JELAČIĆ 0 : 7

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja: nema.

Sudac: Antonio Vukadin 7. Pomoćnici: Zlatko Ilčić i Jurica Šarić (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Mario Grdenić (Križ).

STRIJELCI: 0:1 Harambašić (7), 0:2 Krasnić (12), 0:3 Memić (20), 0:4 Smok (48), 0:5 Rajić (54), 0:6 Prizmić (69), 0:7 Mihanović (88).

RAKOVEC: Jurić 6, M. Jaić 5, Babić 5, Baček 6, N. Jaić 6, Krvarić 5, Štefinovec 5, Radotović 5, Madžar 5, Grgoić 5, Pajur 5.

TRENER: Goran Presečki 5.

BAN JELAČIĆ: Sakač 7, Smolković 7,5, Krasnić 7,5, Sabljak 7, (od 52. Karaula 7, Smok 7,5 (od 52. Miletić 7), Harambašić 7, (od 52. Rajić 7), M. Nikić 7,5, (od 52. Matejčić 7), Memić 7, (od 52. A. Nikić 7), Čumpek 7,5, Prizmić 8, Mihanović 8.

TRENER: Stefan Rajić 7,5.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Mihanović.

Rakovčani su serijom loših rezultata završili na zadnjem mjestu iz kojeg se prema prikazanim igrama u posljednje vrijeme jednostavno ne mogu izvući. Fenjeraš Rakovec protiv kvalitetnih, borbenih i nadasve motiviranih gostiju iz Vukovine nije imao šanse da ostvari pozitivan rezultat. Tome je kumovala i sportska nedisciplina pojedinih igrača koji su svoje suigrače ostavili na cjedilu.

Ban Jelačić je od samog početka zagospodario igrom na mekanom i klizavom terenu dok Rakovec nije mogao povezati svoje redove. Obrana Rakovca kapitulirala je u 7. minuti jer je Smok ubacio s lijeve strane, a Harambašić s 10 m preciznim udarcem svladao vratara Jurića. Gosti su povećali vodstvo u 12. minuti po istom receptu, samo se akcija sada odvijala po desnoj strani. Prizmić je centrirao loptu koju je Krasnić odmjerenim udarcem s 10-tak m smjestio u desni donji kut. Neuhvatljivi Prizmić je u 16. minuti pobjegao po desnoj strani svojim čuvarima i na njegov centaršut reagirao Memić koji je s 7 m pogodio prečku. Sve dvojbe u vezi pobjednika bile su riješene već u 20. minuti jer je Prizmić ubacio s desne strane, a Smok glavom zabio gol. Juriću je u 26. minuti skliska lopta ispala iz ruku, ali je uspio obraniti Memićev udarac s 7 m i tako ispraviti svoju pogrešku. Lijepu akciju izveli su gosti u 30. minuti u kojoj je Čumpek proigrao Matea Nikića koji s 10 m puca pored lijeve vratnice. U 37. minuti Smok je loše reagirao na odbijenu loptu koju je zahvatio s 10 m i koja je završila pored desne vratnice. Prvi ozbiljni udarac domaćin je uputio tek u 44. minuti preko Pajura, ali su loptu gosti izbacili iz gol crte.

Gostujuća kanonada domaćih vrata nastavila se i u drugom poluvremenu koji su postigli 4. zgoditka u 48. minuti. Smok je primio loptu na 20 m, riješio se svog čuvara i potom s 18 m neobranjivo pogodio u donji desni kut. Rajić je u 54. minuti iz blizine zatresao domaću mrežu. U 69. minuti u gužvi unutar domaćeg kaznenog prostora bio je najspretniji Prizmić koji iz blizine trese domaću mrežu. Potom su gosti malo usporili ritam igre pa su i domaći grači lakše blokirali njihove napade. Točku na i velike i uvjerljive pobjede Bana Jelačića stavio je u 88. minuti najbolji igrač utakmice Josip Mihanović, koji je s 14 m postigao prekrasan zgoditak za konačnih 7:0. Iako je Rakovec želio doći do počasnog pogodak udarce Pajura i Grgoića  obranio je vratar Sakač ili su završili pored gola. Tako je Rakovec doživio svoj najteži domaći poraz otkada se natječe u JŽNL-u.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime