Najmlađi od ponedjeljka moraju u školu

0
Komunalac add

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je naputak školama da obavijeste roditelje i učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, da s novim tjednom trebaju krenuti u školu.

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kažu da je škola sigurna za zaposlenike i učenike uz pridržavanje navedenih mjera pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu. Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave, objašnjeno je iz ministarstva.

Razlozi za nedolazak u školu mogu biti objektivni kao što su: bolest, izmještenost zbog potresa, osnivač ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište itd. Također, mogu biti i subjektivne okolnosti poput teško bolesne osobe u kućanstvu i roditelj se boji poslati dijete u školu iako u redovitoj situaciji to ne bi bila opravdana isprika.

Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi uz pomoć Škole na trećem, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime