Najbolji svjetski hrvači stižu u Zagreb

0
Komunalac add

Međunarodni turnir u hrvanju grčko-rimskim stilom za seniore „UWW Open Grand Prix Zagreb Open“ održat će se 29. i 30. siječnja 2022. godine u Zagrebu. Turnir organizira Savez hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW).

Na ovogodišnjem turniru nastupit će više od 250 svjetskih hrvačkih imena iz 28 zemalja, a boje našeg hrvanja branit će najbolji hrvatski hrvači: Božo Starčević, Ivan Huklek, Ivan Lizatović, Vjekoslav Luburić, Antonio Kamenjašević, Pavel Puklavec, Karlo Kodrić, Filip Šačić, Marko Koščević i drugi.

Natjecanje će se održati u Domu sportova te je zbog korona virusa zatvoreno za gledatelje. Zbog velikog interesa iz cijelog svijeta, bit će omogućen livestream svih borbi na web stranici turnira: http://gpzagrebopen.com/ te na stranicama svjetske hrvače organizacije – United World Wrestling https://unitedworldwrestling.org/

Ponosan sam da je Grad Zagreb još jednom centar svjetskog hrvanja u ovo vrijeme pandemije što pokazuje da ulijevamo povjerenje te da je grad Zagreb sigurna destinacija. Pred nama je deveto po redu natjecanje UWW Grand Prix Zagreb Open, koje će okupiti najjače hrvačke reprezentacije svijeta i najbolje hrvače u svim kategorijama hrvanja grčko-rimskim stilom. Nakon Olimpijskih igara u Tokiju i svjetskog prvenstva u Oslu ovo je prvo natjecanje na kojem će najbolji svjetski hrvači odmjeriti snage te je izvrsna uvertira za prvenstvo Europe te nadolazeću sezonu. Bitno je naglasiti da u Zagreb dolazi i UWW tim koji će zajedno sa našim predstavnicima napraviti obilazak lokacija i radni sastanak na temu seniorskog prvenstva Europe koje bi se trebalo održati u Zagrebu 2023. godine – rekao je Milan Pavelić, predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba.

Podsjetimo, Vrbovčanin Vjekoslav Luburić koji će nastupiti na ovom turniru, član je kluba Sesvetski Kraljevec. Postigao je povijesni rezultat osvojivši srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu U-23 u hrvanju grčko rimskim načinom u Budimpešti 2019. godine. Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom osvojio je 1. mjesto u kategoriji do 92 kilograma.

Odradili smo bazične pripreme u Zagrebu i 2 tjedna specifičnih priprema u Gospiću prije ovog turnira, tako da očekujem borbu za medalju, iako će turnir biti izuzetno jak. Ovaj turnir će biti pripremni, a za mnoge reprezentacije i izborni za prvenstvo Europe koje će se održati u trećem mjesecu u Budimpešti. Nakon turnira imamo pripreme u Poreču na kojima će ostati većina zemalja s turnira – rekao je Luburić.

 

Raspored natjecanja:

 

Subota, 29.1.2022.

10:30 – 19:00 Kvalifikacijske i eliminacijske borbe

Nedjelja, 30.1.2022.

10:30 – 14:00 Repasaži i borbe za brončano odličje
19:00 – 21:00 Otvorenje i finalne borbe

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime