Najbolji Royalov bik na svijetu uzgojen u Staroj Kapeli

0
Komunalac add

Dugogodišnji strpljivi uzgoj u stajama naših stočara posljednjih godina dolazi na naplatu. Lista bikova, koji odlaze u Centre za umjetno osjemenjivanje u Varaždinu, ali i Njemačkoj i Češkoj, sve je duža.

Tako se prije nekoliko dana od jednog bika oprostila i obitelj Šobak iz Stare Kapele. I to ne kakvog bika. Ova samozatajna i vrijedna obitelj uzgojila je najboljeg Royalovog bika na svijetu, koji je ponikao iz najbolje familije krava. Potekao je od krave Libussa, oteljene 1994. godine (otada je imala čak 10 telenja).

To je, bez ikakve sumnje, ogroman uspjeh obitelji Šobak, jer njihov je bik najbolji od ukupno 242 genomski testirana Royalova sina u svim uzgojima DE/AT/CZ sustava.

Pedigre ovog bika godišnjaka (Royal x Manigo x Waldbrand) kombinira 3 ekstremno cijenjena i maksimalno korištena bika u čitavoj Fleckvieh populaciji.

Bik je prije nekoliko dana otputovao u Centar za umjetno osjemenjivanje Varaždin, gdje mu se predviđa duga i plodna karijera, a ponosna obitelj Šobak zaslužuje sve čestitke i želje za još puno vrhunski uzgojenog rasplodnog blaga.

(Ilustracija ZG-sim)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime