Nagrađeni mladi atletičari Zvonimir Tirić i Ivan Badalić

0
Komunalac add

Zamjenik gradonačelnika grada Vrbovca Marko Belošević primio je dva mlada vrbovečka atletičara Zvonimira Tirića i Ivana Badalića koji su ovoga ljeta ostvarili odlične rezultate na državnom prvenstvu.

Na Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke Zvonimir Tirić, član Atletskog kluba Zagreb, bacio je koplje 65.66 m i tako postao seniorski viceprvak Hrvatske sa samo 85 cm manje od pobjednika. Ivan Badalić, član Atletskog kluba Sv. Vid Vrbovec, na istom je prvenstvu osvojio prvu seniorsku medalju u troskoku za klub – skokom od 13,83 m dohvatio je broncu, dok mu je srebro “pobjeglo” za 20 cm.

Zamjenik gradonačelnika Marko Belošević čestitao je mladim atletičarima i poželio im još mnogo uspjeha i dobrih rezultata u budućnosti. – Kao Grad nastavljamo i dalje podupirati naše sportaše i pomoći im u postizanju vrhunskih rezultata. Pokušavamo osigurati i bolje uvjete na sportskim terenima, podsjećam na energetsku obnovu našeg stadiona, uredili smo i nekoliko gradskih igrališta, a perjanica je centralno multifunkcionalno igralište kraj Ljetne pozornice, s rukometnim, malonogometnim i odbojkaškim terenom. U suradnji s Mariom Dautancem, predsjednikom Atletskog kluba Sv. Vid, uredili smo Atletski tunel na Sajmištu. Trenutno gradimo sportsku dvoranu u Lonjici i novu zgradu kod NK Ban Jelačić Banovo – rekao je Belošević.

Zvonimir Tirić član je Atletskog kluba Zagreb od svoje 15. godine, a član Hrvatske atletske reprezentacije od 2017. godine. Mladi atletičar osvaja mnoge kolajne u raznim kategorijama u pojedinačnim i ekipnim prvenstvima Hrvatske i međunarodnoj konkurenciji. – Odlučio sam se sada posvetiti bacanju koplja, jer zbog obaveza na fakuletu, nisam stizao kvalitetno trenirati u desetoboju, tako da sam odlučio fokusirati se samo na jednu disciplinu kojoj ću se moći dobro posvetiti – rekao je Tirić.

Bronca u troskoku odličan je povratnički rezultat za Ivana Badalića. – Ovo je odličan osjećaj, pogotovo nakon povratka u atletiku nakon pet godina, iznenadio sam samoga sebe. Troskok je trenutno moja primarna disciplina, prije sam trenirao skok u vis i tu sam isto imao izvrsne rezultate. Nadam se da će tako biti i u troskoku, ja ću biti uporan, naporno raditi pa ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati – rekao je Ivan Badalić.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime