Nagrađene najuspješnije učenice općine Gradec

0
Komunalac add

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec uručila je prigodne nagrade učenicama OŠ Gradec Ivani Korenika i Eleni Kalinski te učenici OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno Lani Car za izvrsne rezultate postignute na državnim i županijskim natjecanjima.

Učenica 5. razreda OŠ “Grigor Vitez” Sv. Ivan Žabno Lana Car živi u Hagnju. Na županijskom natjecanju iz matematike, održanom u ožujku, osvojila je 1. mjesto u kategoriji petih razreda. Mentorica joj je bila Andreja Tutić. Inače, Lana je osim u matematici izvrsna i u šahu. Članica je šahovskog kluba Tomislav-Goran Sv. Ivan Žabno, a ujedno i viceprvakinja Hrvatske u kategoriji djevojčica do 11 godina.

Ravnatelj OŠ “Grigor Vitez” Sv. Ivan Žabno za Lanu ima samo riječi hvale. – Veseli me što načelnica i općina potiču i nagrađuju ovakvu izvrsnost, odnosno učenike koji postižu ovakve hvalevrijedne rezultate. Naša skromna, ali vrlo nadarena učenica već je predstavljala našu školu na državnom prvenstvu u šahu. Ove je godine osvojila 1. mjesto na županijskom iz matematike, plasman na državno prvenstvo, ali i treće mjesto na županijskom iz geografije – rekao je ravnatelj Tomislav Hanžeković te dodao kako je siguran da će Lana i u budućnosti postizati ovakve odlične rezultate.

Učenica 8. razreda OŠ Gradec Ivana Korenika sudjelovala je na državnom natjecanju iz geografije uz mentorstvo profesora Damira Ostreša, a Elena Kalinski, također učenica 8. razreda OŠ Gradec, na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika uz mentorstvo profesorice Biljane Matišić.

Ravnatelj OŠ Gradec Vlado Starešec pohvalio je učenice Ivanu i Elenu te istaknuo da je iznimno ponosan što su postigle izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Također, čestitao je njihovim mentorima i zahvalio načelnici na prijemu.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime