Nagrađen školski vrt PŠ Lonjica

0
Komunalac add

U nagradnom natječaju udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” u kojem se želi škole diljem zemlje potaknuti na kreiranje ili proširenje školskih vrtova, žiri je među 77 prijava odabrao  pet naboljih. Među dobitnicima je i Područna škola Lonjica.

Mali školski vrt učenici iz Lonjice napravili su u proljeće ove godine uz pomoć roditelja i Udruge za pomoć djeci s posebnim potrebama “Naši snovi”. – Veseli nas rad u vrtu, veseli nas ubiranje plodova našeg rada, veseli nas i veselje koje proizlazi iz naših druženja, ali nekako nas najviše veseli što plodove iz našeg vrta koristimo u pripremi školskog obroka.
Nadamo se da ćemo u novoj vrtlarskoj sezoni iskušati uzgoj novih biljnih vrsta, i dalje na prirodan način – napisali su mali vrtlari iz Lonjice u svojoj prijavi na nagradni natječaj.

Dobitnicima udruga Biovrt poklanja vrtlarski start paket koji se sastoji od “Priručnika za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti – U školskom vrtu i mi rastemo” autorice Silvije Kolar-Fodor, deset paketića sjemenja za školski vrt i brošure “Očuvajmo bioraznolikost”.

(Foto: Facebook Udruga Biovrt)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime