Nagrađen mladi atletičar Zvonimir Tirić

0
Komunalac add

U maloj gradskoj vijećnici Grada Vrbovca danas je održan prijem mladog vrbovečkog atletičara i hrvatskog juniorskog reprezentativca Zvonimira Tirića. Nagrađen je za izvrstan nastup i osvojeno prvo mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske u atletici koje je održano u Karlovcu. Zvonimir je na ovom seniorskom prvenstvu nastupio kao junior te u bacanju koplja pobijedio s hicem 63.61 m te time postao novi državni seniorski prvak Hrvatske.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Marko Belošević čestitao je mladom atletičaru i poželio mu još mnogo uspjeha i dobrih rezultata u budućnosti. – Mogu reći da mi je iznimno drago da ponovo imamo prijem atletičara Zvonimira Tirića kojeg ćemo nagraditi novčanom nagradom za sve rezultate koje je postigao u posljednje vrijeme, a zadnje je bilo natjecanje u bacanju koplja gdje je Zvonimir ostvario svoj osobni rekord. Nadamo se odličnim rezultatima i u budućnosti – rekao je Belošević.

Tjedan dana prije ovog seniorskog prvenstva bio sam na višeboju u Njemačkoj gdje sam također ostvario svoj osobni rekord u višeboju i posebno u bacanju koplja. Nakon toga, pripremao sam se za seniorsko državno prvenstvo te sam tu ponovo ostvario svoj osobni rekord 63.61 m. Konkurencije je bilo. Inače, po tablicama sezone od seniora imam treći najbolji rezultat. Dvojica koji imaju bolji rezultat od mene sudjelovali su na ovom natjecanju, ali unatoč ozljedama i drugim problemima nisu uspjeli ispuniti svoj najbolji potencijal te sam ja sa svojim hicem imao dovoljno za prvo mjesto – rekao je Zvonimir.

Inače, Zvonimir se bavi desetobojem u kojem je u Leverkusenu ispunio normu za Balkansko prvenstvo u Turskoj gdje će pokušati ispuniti normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Kolumbiji. – Sada najprije slijedi Državno juniorsko prvenstvo na kojem ću nastupiti pojedinačno prepone, skok u vis, bacanje diska i skok s motkom. Naravno, i ovdje očekujem dobre rezultate i osobni rekord. Tjedan dana nakon toga je Prvenstvo Balkana gdje ću nastupiti u višeboju, a ovdje mi je cilj ispuniti normu za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u kolovozu u Kolumbiji – istaknuo je te zahvalio na prijemu i nagradi koju će dobiti od Grada.

Podsjetimo, Zvonimir je u kategoriji mlađi junior osvojio 3. mjesto na Balkanskim atletskim igrama 2019. godine, te je balkanski viceprvak u kategoriji juniora u 2020. i 2021. godini. Za nekoliko godina osvojio je mnoge kolajne u raznim kategorijama u pojedinačnim i ekipnim prvenstvima Hrvatske i međunarodnoj konkurenciji. Član je AK Zagreb od svoje 15. godine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime