Nagrade pobjednicima natječaja “Zeleni cvijet”

0
Komunalac add

U sklopu otvorenja novog ureda vrbovečke Turističke zajednice, jučer su dodijeljene i nagrade pobjednicima natječaja „Zeleni cvijet“.

Pobjednik u kategoriji „Vrtovi Zrinskih“ je kuća za odmor u Mareniću, obitelji Žižić. Riječ je o kući za odmor uz koju se nalaze vrt i okućnica, koju bračni par zajednički uređuje i u njoj boravi tijekom godine. Stručna komisija istaknula je kako je vidljiv višegoddišnji kontinuitet ulaganja i održavanja infrastrukture, vrtnih elemenata te izbora biljnih vrsta. „Postignut je sklad, postavljeni su prostorni akcenti, dinamika vizura uz dašak umjetnosti. Isprepleteni su korisni u uporabni dijelovi vrta, a vlasnici su ekološki osviješteni“ – stoji u obrazloženju komisije.

U kategoriji „Balkon i okućnica Marije Jurić Zagorke“ pobjednik je obiteljska kuća na adresi Livadarska 6, obitelji Španić. Stručna komisija ocijenila je kako je vidljiv višegodišnji trud i kontinuitet ulaganja i održavanja okućnice, pri čemu su lijepo preklopljeni slojevi velikog broja različitih biljnih vrsta. Okućnica nije samo reprezentativna, već je i funkcionalna i koristi se za svakodnevni boravak na otvorenom.

U kategoriji „Kutenovi parkovi“ pobjednik je Caritasova kuća za starije i nemoćne „Sv. Kamilo de Lellis“, Kolodvorska ulica 123. U obrazloženju stoji kako spomenuti objekt ima njegovan i uredan planski oblikovan park koji posjeduje sve potrebne elemente. Izbor vrsta biljaka je raznovrstan, a ujedno i usklađen. Zanimljivo je kako pojedine dijelove parka uređuju korisnici prostora, čime imaju i terapijski učinak. Park je izrazito reprezentativan, usklađen s objektima i u potpunosti ispunjava svoju funkciju.

Posebnu pohvalu dobila je obitelj Bračić iz Konaka za kreativnost u uređenju terase svog ugostiteljskog objekta, s naglaskom na ponovnu uporabu predmeta.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime