Nagrade Obrtničke komore Zagreb za vrbovečke obrtnike i Grad Vrbovec

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

Na svečanosti povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Zagreb održanoj u četvrtak u Zagrebu dodijeljena su priznanja i nagrade zaslužnim obrtnicima za razvoj obrtništva na području Zagrebačke županije i grada Zagreba. Obrtnička komora Zagreb najveće je obrtničko udruženje u Hrvatskoj više od 27 tisuća članova.

Među nagrađenim obrtnicima je i osam članova Udruženja obrtnika Vrbovec te Grad Vrbovec.

Foto: Zagrebačka županija

Zlatnu plaketu primio je Marinko Nežić, vlasnik Strojobravarskog obrta. Marinko Nežić je nagrađen za rast proizvodnje i povećanje zapošljavanja, kao i za modernizaciju te novu proizvodnu halu. Obiteljski obrt ima tradiciju dugu više od 35 godina.

Nagradu Zlatni krug dobio je Grad Vrbovec, za izuzetno dobru suradnju u pripremi i provođenju zajedničkih razvojnih i humanitarnih projekata, te niz poticajnih mjera za obrtnike. Nagradu je primio gradonačelnik Denis Kralj.

Foto: Zagrebačka županija

Nagradu Zlatni krug dobio je i Miljenko Grubešić, vlasnik obrta GEM GRUBEŠIĆ. Nagrađen je rast proizvodnje, povećanje zapošljavanja, modernizaciju, izlaganje na sajmovima. Obiteljski obrt specijaliziran za projektiranje i izvođenje zahtjevnih prehrambenih procesa i proizvodnih linija. Tradicija preko 35 godina.

Zlatna diploma dodijeljena je Zoranu Sviliću, vlasniku Stolarskog obrta Svilić iz Poljanskog Luga. Obiteljska tradicija duga više 35 godina, od 2002. godine preuzeo je poslovanje uz modernizaciju proizvodnje i povećanje zapošljavanja uz obrazovanje naučnika u deficitarnom stolarskom zanimanju.

Zlatnu diplomu dobili su Tomislav i Alen Abramović, vlasnici proizvodno trgovačkog obrta Megas.  Aktivni su u radu Udruženja , organizaciji i izlaganju na sajmovima. Obiteljska tradicija duga 40 godina.

Srebrnu diplomu dobio je Josip Klasić, vlasnik obrta za građevinsku limariju i vodovod.  Aktivan je u radu Udruženja, član Skupštine, rast proizvodnje, povećanje zapošljavanja, modernizacija, tradicija duga više od 20 godina.

Foto: Zagrebačka županija

Nagradu Žena obrtnik primila je Đurđica Palikuća, DJELATNOSTI DNEVNE SKRBI O DJECI PALČIĆ, obrt za čuvanje djece. Prvi privatni dječji vrtić s radnim vremenom u dvije smjene, uključena je u izradu prvih propisa uz minimalno tehničke uvjete za privatne vrtiće. Vrtić sufinancira i grad Vrbovec zbog važnog društvenog doprinosa mladim obiteljima jer vrtić radi u dvije smjene.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nagradu Mladi obrtnik dobio je Nikola Vidaković, obrt za ugostiteljstvo i trgovinu.
Mladi ugostitelj sa inovativnim pristupom, u ponudi koristi lokalne proizvode.
Novi pristup ugostiteljskoj ponudi osobito za obitelji. Ima je izuzetno težak početak poslovanja zbog ograničenja rada u Covid mjerama, ali unatoč tome zapošljava 3 stručna djelatnika. U poslovanje redovito uvodi tradiciju, lokalne proizvode ali i moderni pristup poslovanju.

Foto: Zagrebačka županija

Nagradu Mladi obrtnik primio je Mate Turić, Mata Croata. Kamenoklasarski i umjetnički obrt s međunarodnim uspjesima i izložbama u svijetu.  Skulpturu Linije života kojom se predstavio na Pariškom jesenskom salonu 2022. godine stručni žiri ADAGP-a nagradio je za originalnost.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime