Naftaš Ivanić i Križevci pobjednici 8. nogometnog turnira „Pikolo 2021.“

0
Komunalac add

Po prvi puta nogometni turnir „Pikolo 2021.“ održan je u okviru Turističko-kulinarske manifestacije „Kaj su jeli naši stari“. Naime, Pikolo se od samog početka od 2013. godine uvijek održavao krajem lipnja, ali je epidemija Covida-19 poremetila termin odigravanja pa je ovogodišnji turnir organiziran krajem kolovoza. Na taj način 8. po redu turnir „Pikolo 2021.“ je postao dio sportskog programa održavanja 40. jubilarne smotre starinskih jela vrbovečkog kraja „Kaj su jeli naši stari“.

Na turniru prstića sudjelovalo je 10 ekipa. U skupini A su bili: Križevci, Dugo Selo i Vrbovec II, u skupini B: Mladost (Ždralovi), Ivanić i Naftaš Ivanić u skupini C: Slaven Belupo, Vrbovec I, Zelina i Brcko.

Nakon odigranog turnira redoslijed je bio slijedeći: 1. Naftaš Ivanić, 2. Mladost (Ždralovi) i 3. Slaven Belupo. Nagradu za fair play primila je momčad Vrbovec I. Za najboljeg igrača proglašen je Vid Jozić iz ekipe Naftaš Ivanić, najbolji strijelac bio je Marko Flis iz momčadi Slaven Belupo, a najbolji vratar Luka Ivanović iz Mladosti (Ždralovi).

Za turnir limača bilo je prijavljeno 9 momčadi. U skupini A: Vrbovec I, Zelina i Rakovec, skupina B: Križevci, Dugo Selo i Dubrava i u skupini C: Brcko, Mladost (Ždralovi) i Vrbovec II.

Ekipa Križevci su pobjednici turnira u konkurenciji limača. Drugo mjesto osvojila je ekipa Zeline, a 3. mjesto je pripala ekipi Vrbovec I. Kod limača za najboljeg igrača proglašen je Gabrijel Furmeg iz Križevaca, najbolji vratar bio je Colin Brgles iz Vrbovca, a najbolji strijelac Leon Brlečić iz Zeline. Pehare, priznanja i medalje je podijelio predsjednik NK Vrbovca Mato Jelić.

Na turniru su sudili: Rafaelo Bartol, Misla Antonio Fufaj, Mandir i Josip Blažic.Ove godine je na turniru „Pikolo 2021.“ sudjelovalo manje momčadi nego prethodnih godina, ali je bilo važno održati tradiciju turnira, koji će se iduće godine ponovo vratiti u prijašnji termin organizacije, krajem lipnja 2022. godine. Turnir se uspješno održao sukladno važećim epidemiološkim mjerama. Na turniru su bili nazočni predsjednik Nogometnog središta Antonio Badrov i tajnik Marinko Kostiha kao i drugi poznati sportski djelatnici s područja NS Vrbovec.

Oko 200-tinjak roditelja i gledatelja moglo je žustro bodriti svoje ekipe i uživati u raznovrsnoj ponudi jela i pića te mnogim događanjima na 40. manifestaciji “Kaj su jeli naši stari“.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime