Nadjeni ime malim rodama, fotografiraj ih i osvoji nagrade

0
Komunalac add

Treću godinu za redom uživamo u tajanstvenom svijetu roda zahvaljujući kameri koja prenosi što se događa u gnijezdu rode 24 sata na dan. Posebnu pažnju plijene mlade rode, koje rastu nevjerojatnom brzinom. Tri ptića svaki dan su sve veća i veća te je vrijeme da dobiju imena.

Pomozite i ove godine odabrati imena za malene rode. Vaše prijedloge s kratkim obrazloženjima napišite u komentare do 5. srpnja na Facebook stranici Javne ustanove Zeleni Prsten Zagrebačke županije. Djelatnici JU Zeleni prsten će potom suziti izbor na pet najboljih prijedloga. Konačna imena odabrat će pratitelji stranice Javne ustanove Zeleni prsten. Autori imena će na poklon dobiti eko platnenu vrećicu, majicu s motivom rode i još mnoštvo drugih poklona.

Zanima li i Vas tajanstveni život roda, pratite što se događa u gnijezdu roda na linku https://zeleni-prsten.hr/portal/tajanstveni-zivot-roda/. Život roda je vrlo dinamičan, rode stalno nešto rade. Trenutno možete pratiti kako rode brinu o svojim ptićima, kako ih hrane, a uskoro će ih učiti kako letjeti – istaknula je ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije.

U tijeku je i nagradni foto natječaj na temu bijele rode u ciljem promicanja važnosti zaštite i očuvanja ove strogo zaštićene vrste. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Zagrebačke županije, neovisno jesu li fotografije snimljene foto aparatom ili mobitelom. Krajnji rok prijema fotografija je petak, 2. kolovoza 2024. do 11 sati. Najbolje fotografije izabrat će žiri i pratitelji Facebook stanice JU Zeleni prsten Zagrebačke županije a Javna ustanova će ih otkupiti. Više o natječaju možete pročitati na web stranicama.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime