Nacionalni stožer produžio neke mjere do 4. svibnja

0
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Komunalac add

Nacionalni stožer Civilne zaštite jučer je donio Odluku o ukidanju e-propusnica unutar deset županija koje su to tražile, a odobreno je i povezivanje Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Neke mjere ipak su produžene.

Do 4. svibnja produžuju se mjere zabrane okupljanja, rada objekata poput kafića i neprehrambenih trgovina te niza djelatnosti. Produžuje se odluka o načinu održavanja pogreba isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice uz poštivanje mjera opreza kao i odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva. Vjenčanja se i dalje odvijaju u krugu najuže obitelji te službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice uz poštovanje mjera opreza, a svadbene svečanosti su zabranjene. Produžuje se i mjera o zatvaranju dječjih i sportskih igrališta.

Do 18. svibnja produžuje se zabrana pristajanja brodovima u međunarodnoj plovidbi na kojima postoje mjere karantene ili samoizolacije te odluka o graničnim prijelazima za tranzitni promet teretnih vozila uz ukidanje organiziranih konvoja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime