Načelnik PP Vrbovec – Dojave građana važne su nam u kontroli prometa

0
Komunalac add

Sinoć je na sjednici Gradskog vijeća o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i druge prekršajne problematike na području grada Vrbovca izvijestio načelnik Policijske postaje Vrbovec Ivica Jurčević. U svom je izvješću istaknuo kako je u protekloj godini evidentirano 171 kazneno djelo, što je 34 posto više u odnosu na 2017. godinu. Evidentiran je pad slučajeva narušavanja javnog reda i mira, 35 zabilježenih, što je 15 posto manje u odnosu na 2017. godinu. Zabilježen je blagi porast prekršaja zlouporabe droga, 12 slučajeva. U protekloj je godini evidentirano 78 prometnih nesreća, a jedna je osoba smrtno stradala.

Vijećnike je zanimalo što se poduzima upravo po pitanju sigurnosti prometa na cestama, pogotovo kad je riječ o sankcioniranju nesavjesnih vozača koji divljaju za volanom. Vijećnik HDZ-a Mijo Mijatović. –Što činite na poboljšanju stanja sigurnosti na cestama i nadzora brzine? Razmišlja li se o postavljanju radara ili sigurnosnih kamera? – upitao je Mijatović. Ponašanje nesavjesnih vozača zabrinjava i nezavisnog vijećnika Hrvoja Herčeka. – Nova Spojna ulica postala je trkalište na kojem se obaraju brzinski rekordi. Prebrzo se vozi i po De Piennovoj ulici, samo je pitanje vremena kada će se dogoditi nešto tragično. Svakodnevno primam pozive zabrinutih građana. Zabrinjava me i parkiranje po nogostupu i zelenim površinama – rekao je Herček. Na porast zlouporabe opojnih sredstava upozorio je vijećnik Dejan Jaić. – U našem gradu ima sve više opijata i narkotika. To treba suzbiti u korijenu, zauzmite se po tom pitanju – istaknuo je Jaić.

Načelnik Jurčević je odgovorio kako policija redovito provodi akcije pojačanog nadzora prometa, naročito vikendom. – Svjesni smo bahatog ponašanja neodgovornih vozača. Najugroženije su Zagrebačka ulica, s 12 prometnih nesreća, a zatim Celine i Luka. Nadziremo motocikliste i mopediste te poštivanje prometnih pravila za zaštitu pješaka. Policijski službenici su na licu mjesta naplatili 1111 novčanih kazni, izdali 308 upozorenja i podnijeli 1849 optužnih prijedloga za teže prekršaje. Posebno smo usmjereni na recidiviste u prometu – istaknuo je te dodao kako se policija u svom radu uvelike oslanja na dojave građana o ponašanju vozača na cestama kako bi mogli planirati svoje aktivnosti. –Svaka se prijava može predati anonimno, međutim u određenim situacijama ne možemo procesuirati prekršaj, ako građanin ne bude svjedok. Što se tiče zabranjenog parkiranja, bit ćemo još efikasniji ukoliko budemo dobivali više prijava putem dostupnih aplikacija.

-Kada je riječ o konzumiranju droga, poznato nam je da se opijati konzumiraju na određenim mjestima, provodimo nadzor nad tim prostorima i ostvarujemo dobre rezultate – rekao je Jurčević.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime